Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weer: De terugkeer van de equinox in het zuidoosten, met kou en wolken in het midden.. De voorspelling is voor vrijdag 3 maart

Weer: De terugkeer van de equinox in het zuidoosten, met kou en wolken in het midden.. De voorspelling is voor vrijdag 3 maart

Zoals elke dag evalueert Midi Libre het weerbericht in Frankrijk op vrijdag 3 maart.

Als u in het zuidoosten van Frankrijk woont, kan het weer van vandaag naar wens zijn. Het weer, donderdag overwegend bewolkt, wordt op vrijdag 3 maart rond de Middellandse Zee droger en zonniger.

De voorspelling kondigt echter de terugkeer van wind aan, details Meteo Frankrijk, waarin staat dat de Tramontain en Mistral in rukwinden van 60-70 km/u zullen waaien van Languedoc-Roussillon tot aan de Côte d’Azur. Het maximum zal ook ’s ochtends in de buurt van Nice zijn, bij een graad van 11, en bij Montpellier in de middag, bij een graad van 16.

Veel bewolkte periodes

In de rest van het land treft de koude luchtmassa na storm Juliette, die doorzette tot in Corsica, Frankrijk nog steeds met veel bewolkte perioden van Bretagne tot Hauts-de-France in de Centre-Loire-vallei.

Zo wordt er ’s ochtends wolken verwacht boven driekwart van het land, met wat regen aan de Baskische kust en de Pyreneeën.

“Lager dan de dag ervoor” Volgens het Meteorologisch Agentschap houdt de vorst ’s ochtends aan, vooral in Aurillac dat wakker wordt met minimaal: -3 graden. In de middag blijft het in Parijs stabiel op 9 graden.

Slecht weer op Corsica

Op Corsica geldt vrijdag nog steeds de gele wake van Météo France voor “wind en regenvloed”. Niet voor niets houdt het “onstuimige weer” op het Isle of Beauty aan. Aan de kust worden windsnelheden tot 100 km/u verwacht, maar de neerslag, die aan het begin van de dag toeneemt, zou “in de loop van de middag zijn intensiteit moeten verliezen”.

READ  COVID-19, griep, respiratoir syncytieel virus en Mycoplasma pneumoniae: moeten we bang zijn voor een viervoudige pandemie?