Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wandelen of rennen?  Gewichtsverlies, hartgezondheid, welke manier van lopen is beter?

Wandelen of rennen? Gewichtsverlies, hartgezondheid, welke manier van lopen is beter?

Wandelen en hardlopen zijn twee soorten oefeningen die geschikt zijn voor gewichtsverlies en de gezondheid van het hart. Voordelen en risico’s zijn afhankelijk van de doelen van de persoon en het huidige niveau van gezondheid en fitheid. Hoewel beide activiteiten calorieën verbranden, afvallen en het risico op hartaandoeningen verminderen, is er veel discussie over wat beter is. Lees verder voor meer informatie over de voordelen en risico’s.

Voordelen van cardio-oefeningen

Cardiovasculaire training wordt ook wel cardio genoemd. Het activeert vaak de belangrijkste spiergroepen in het lichaam, laat het hart sneller pompen en verhoogt de ademhalingsfrequentie. Wandelen en hardlopen zijn twee soorten cardio.

Cardio-oefeningen bieden veel gezondheidsvoordelen, waaronder:

Verbrand calorieën en vet om gewicht te verliezen
Verlaging van het cholesterolgehalte
Ze helpen gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, diabetes en hartaandoeningen, te voorkomen of te beheersen
Versterkt het hart
Verbeter slaapgewoonten
Stress verminderen
Verhoog het uithoudingsvermogen
Verbeter de geestelijke gezondheid door angst en depressie te verminderen
Verhoogde botdichtheid
Versterking van het immuunsysteem.

Dit is een test van de dagelijkse lichaamsbeweging en een constaté van 30 minuten d’activité d’intensité modérée, zoals de marche rapide, volstaat tot réduire l’angst en depressie, en plus de ses bienfaits pour the gezondheid.

Wat is de beste manier om calorieën te verbranden?

Lopen en hardlopen hebben vergelijkbare gezondheidsvoordelen, maar hardlopen is effectiever in het verbranden van calorieën dan lopen. Iemand die 73 kg weegt, verbrandt tijdens het hardlopen ongeveer 15,1 calorieën per minuut. Daarentegen verbrandt een persoon met hetzelfde gewicht ongeveer 8,7 calorieën per minuut tijdens het lopen.

Het aantal calorieën dat een persoon verbrandt tijdens het lopen en hardlopen, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de volgende

READ  Waarom onderging Milky Way een afslankbehandeling?

lichaamsgewicht
De duur van de oefening
activiteitsintensiteit
Hardlopen verbrandt meer calorieën per minuut dan wandelen. Een wandelaar kan echter gedurende een langere periode hetzelfde aantal calorieën verbranden.

Afhankelijk van iemands doelen kunnen wandelen en hardlopen echter dezelfde voordelen bieden.

Freepiks foto

Wat is beter voor de gezondheid van het hart?

Wandelen en hardlopen zijn goed om af te vallen, de geestelijke gezondheid te verbeteren en de algehele gezondheid te verbeteren. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology concludeerde dat lopen en rennen de risico’s op hoge bloeddruk, hoog cholesterol, coronaire hartziekten en diabetes verminderen. In de studie werd echter niet direct gekeken of wandelen of hardlopen goed is voor het hart en de gezondheid van het hart. Een ander rapport van de American Heart Association stelt dat stevig wandelen, minstens 150 minuten per week gedaan, in verband wordt gebracht met een lager risico op hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterol.

Loop of ren om buikvet te verminderen

Studies hebben aangetoond dat het opslaan van te veel buikvet gepaard gaat met een risico op het ontwikkelen van ziekten, zoals hartaandoeningen en diabetes type 2. Of je nu kiest voor lopen of rennen, lichaamsbeweging kan een persoon helpen buikvet te verminderen. Uit een onderzoek bleek dat regelmatige aerobe oefeningen, zoals wandelen, buikvet verminderen en mensen helpen om overgewicht te beheersen. Wandelen en hardlopen verbranden calorieën in het lichaam, maar verminderen ook buikvet, afhankelijk van de intensiteit van de oefening.

Hardlopen kan echter helpen buikvet effectiever te verminderen. Uit een onderzoek onder 27 zwaarlijvige vrouwen van middelbare leeftijd bleek dat degenen die deelnamen aan intensieve lichaamsbeweging significant meer buikvet verloren dan degenen die aan lage intensiteitsoefeningen deden of die 16 weken niet trainden.

READ  Bijna een kwart van de volwassenen in Europa wordt nu als 'zwaarlijvig' beschouwd

Wetenschappers moeten meer onderzoek doen om de effecten van wandelen en hardlopen op het verminderen van buikvet te vergelijken. Uit een review uit 2018 bleek bijvoorbeeld dat oefeningen met lage intensiteit effectiever waren in het verminderen van buikvet, terwijl training met hoge intensiteit een groter effect had op het verminderen van het totale lichaamsvet. Mensen die buikvet willen verliezen, moeten overwegen om met hun arts te praten, die hen kan helpen bij het bepalen van het beste oefen- en dieetprogramma voor hun behoeften.

Voordelen en risico’s

Hardlopen en wandelen bieden veel voordelen voor de gezondheid, waaronder het behouden van een gezond gewicht en het verbeteren van de gezondheid van het hart, maar ze kunnen ook enkele risico’s met zich meebrengen. Het risico op blessures is groter bij hardlopen dan bij lopen. Hardlopen is zelfs intenser en belast het lichaam, met name de gewrichten, meer.
Volgens een onderzoek hebben wandelaars een lager risico op blessures, terwijl hardlopers een hoger risico hebben.

Enkele van de meest voorkomende hardloopblessures zijn:

Gebroken botten
Verwondingen aan zacht weefsel
Shin-syndroom.

Voor hardlopers is het essentieel om maatregelen te nemen om het risico op hardloopblessures te verkleinen. Als een persoon bang is geblesseerd te raken tijdens het sporten, kan hij of zij gaan wandelen, wat dezelfde gezondheidsvoordelen biedt als hardlopen, maar met een lager risico op letsel. Mensen met artritis, hartaandoeningen of andere chronische gezondheidsproblemen die overwegen om te gaan hardlopen, moeten eerst een arts raadplegen.

samenvatting

Afhankelijk van individuele doelen zijn wandelen en hardlopen geschikte vormen van lichaamsbeweging. Beide kunnen mensen helpen een matig gewicht te behouden, de gezondheid van het hart, de geestelijke gezondheid en meer te verbeteren.
Welke vorm van lichaamsbeweging een persoon ook kiest, hij zal positieve resultaten behalen als hij er regelmatig aan deelneemt. Voor mensen die net weer in vorm beginnen te komen, kan wandelen een meer geschikte optie zijn, omdat het een lage tot matige intensiteit is. Voor mensen die meer calorieën willen verbranden, kan hardlopen echter geschikter zijn.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.