Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Hubble-ruimtetelescoop wordt belemmerd door SpaceX-satellieten

De Hubble-ruimtetelescoop wordt belemmerd door SpaceX-satellieten

IHet werk van de Hubble-ruimtetelescoop wordt bedreigd. Particuliere bedrijven zoals SpaceX lanceren duizenden satellieten die de telescoop in de weg zitten door lange lichtsporen en moeilijk te verwijderen lichtcurven te produceren. En het probleem wordt alleen maar erger, volgens De New York Times. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift natuurlijke astronomie, onthult een toename van het aantal beelden dat is vastgelegd door Hubble en die zijn beïnvloed door passerende satellieten. De resultaten toonden aan dat de kans om een ​​satelliet te zien op een foto die tussen 2009 en 2020 door Hubble is gemaakt, 3,7% was. In 2021 was dat 5,9%. De gegevens gaan alleen tot 2021.

Sindsdien zijn er duizenden andere satellieten gelanceerd SpaceX En andere bedrijven, en er worden de komende jaren meer lanceringen verwacht. We zullen leven met dit probleem. “De astronomie zal worden beïnvloed”, zegt Jonathan McDowell, een astronoom aan het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. “Er zal wetenschappelijk werk zijn dat niet kan worden gedaan en dingen die we zullen missen”, voegde hij eraan toe.

Binnenkort worden meer dan 400.000 satellieten gelanceerd

In mei 2019 werd SpaceX gelanceerd De eerste serie Starlink-satellieten, heeft tot doel internetsignalen over de hele wereld uit te zenden. Kort daarna ontstond er verontwaardiging onder astronomen die vreesden dat Starlink-contils een aantal waarnemingen van het universum vanuit telescopen op aarde in gevaar zouden brengen.

Lees ookStarlink: waarom we bang moeten zijn voor de satellietvloot van Elon Musk

Zo ondervinden Hubble en andere in een baan om de aarde draaiende ruimtetelescopen altijd interferentie van satellieten. “Je moet niet alleen je telescopen in de ruimte plaatsen, maar je moet ze ook boven al het verkeer plaatsen”, zei Jonathan McDowell. Volgens de astronoom zouden er de komende jaren 427.171 satellieten gelanceerd moeten worden.

READ  De 8 criteria om rekening mee te houden bij het kiezen van een zomerdekbed voor een goede nachtrust

dmp