Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We weten nu hoe we deze muggen kunnen volgen

We weten nu hoe we deze muggen kunnen volgen

Goed nieuws, vooral voor bewoners van de tropen waar deze muggen gevaarlijke ziekteverwekkers met zich meedragen.

De lente is eindelijk aangebroken, om liefhebbers van wandelingen en picknicks in de buitenlucht te plezieren. Maar zoals elk jaar signaleert het ook de terugkeer van een paar ongewenste mensen die we kunnen missen, te beginnen met die vervelende muggen. En Amerikaanse onderzoekers hebben zojuist een mechanisme ontdekt dat hun neiging om onze barbecues te vernietigen zou kunnen verklaren.

team vanPrinceton Universiteit Zo was hij vooral geïnteresseerd in een soort genaamd Aedes aegypti. Het is een klein beest dat een bijzonder probleem vormt omdat het een hele mix van ziekteverwekkers kan dragen, zoals: malaria-arbovirus ZikaDe knokkelkoorts of de gele koorts. En het blijkt dat deze soorten binnen enkele decennia zijn geëvolueerd om zich bijna uitsluitend op één soort te richten: wij !

Vanuit het oogpunt van biologen is dit een interessante overgang. Dit geeft al aan dat om te overleven afhankelijk van één soort, ze moesten evolueren Ongelooflijk nauwkeurige targetingstrategieën Onderzoekers hebben geprobeerd het te begrijpen. Hun uiteindelijke doel: het lokaliseren van de exacte mechanismen waarmee muggen mensen kunnen identificeren.

We zijn min of meer in de hersenen van muggen gedoken om ze te vragen: wat ruiken ze? Wat activeert je neuronen, en wat licht er anders op in je hersenen als je een mens ruikt?? ”, vat Carolyn McBride, hoogleraar Evolutionaire Biologie, Ecologie en Neurowetenschappen aan de Princeton University, samen.

Op zoek naar schatten op geur

Om dit te bereiken hebben onderzoekers een sterk optische benadering ontwikkeld. Zij produceerden genetisch gemodificeerde stam mug wie? Neurale structuren lichten selectief op wanneer ze worden geactiveerd. Vervolgens brengen ze deze muggen in contact met dierengeuren, inclusief menselijke geuren, om dit mechanisme duidelijker te zien met behulp van een beeldvormingssysteem dat speciaal voor de gelegenheid is ontworpen.

READ  In het midden van de Stille Oceaan, Point Nemo, waar ruimteschepen neerstorten om te sterven

Het probleem is dat er net zoveel menselijke geuren zijn als mensen. En terecht: deze geur is afkomstig van een zeer complexe mix van tientallen organische verbindingen. Geen van hen is echter van belang voor muggen alleen. De onderzoekers concludeerden dus dat muggen reageerden met een heel bijzondere combinatie. Maar hoe vind je die?

Zonder enige initiële aanwijzingen hadden ze geen andere keuze dan experimenteel verder te gaan. Ze begonnen geuren te verzamelen van ratten, cavia’s, kwartels, schapen en honden. Maar voor mensen was het ingewikkelder; Het hebben van een “pure” menselijke geur is minder voor de hand liggend dan het klinkt. Sterker nog, de meesten van ons gebruiken regelmatig geparfumeerde hygiëneproducten. Zelfs kleding kan deze geur drastisch veranderen.

Dus moesten enkele vrijwilligers zichzelf wegblazen. “We vroegen hen een aantal dagen niet te douchen, zich uit te kleden en dan in een grote teflonzak te gaan liggen.‘, lacht Jessica Tsung, een lid van het onderzoeksteam. Daarna moesten ze een systeem ontwikkelen waarmee ze deze geuren konden extraheren en isoleren.

Dit werk zou het mogelijk kunnen maken om insectenwerende middelen te ontwikkelen die effectiever en minder irriterend zijn dan de populaire brandende spiralen en andere citronellasprays. © Ronald Langfield

Verrassend eenvoudig proces

De verbindingen die muggen waarschijnlijk zullen laten reageren, worden nog steeds nauwkeurig geïdentificeerd. Dus de onderzoekers brachten enkele maanden door met het blootstellen van muggen aan verschillende combinaties van verschillende verbindingen die tijdens het verzamelproces werden geïdentificeerd. Daarna beoordeelden ze de resultaten om de meest effectieve markers te bepalen.

De onderzoekers verwachtten een zeer geavanceerd volgsysteem te ontdekken. Maar het proces dat ze identificeerden verraste hen door zijn eenvoud, omdat het gebaseerd lijkt te zijn op slechts twee specifieke organische verbindingen:onwettig en de decimaleeen aldehyde wordt ook gevonden in essentiële oliën van boekweit en koriander… of de beroemde etherische olie van olijfolie Chanel nr. 5! Met goede relaties…

READ  Een Amerikaans onderzoek wees uit dat COVID-19 het risico op doodgeboorte verhoogt

Een ander punt dat de onderzoekers verraste, is de reactie die deze verbindingen veroorzaken in het zenuwstelsel. Het “brein” van de mug is een structuur die bestaat uit ongeveer 60 structuren die glomeruli worden genoemd. De onderzoekers verwachtten dat meerderheid Van deze glomeruli zijn betrokken bij de jacht op mensen, aangezien dit een vitale activiteit is van deze muggen; Eigenlijk is er alleen… wie zijn zij.

Toen ik deze hersenactiviteit voor het eerst zag, kon ik het niet gelovenZhilei Zhao, een promovendus die een sleutelrol speelde in dit onderzoek, legt uit.Er waren slechts twee glomeruli bij betrokken, wat tegen al onze verwachtingen inging. Het is verbazingwekkend dat dit systeem zo eenvoudig is‘ zij vraagt.

Afweermiddelen op basis van deze actie kunnen de verspreiding van ziekteverwekkers die door deze muggen worden gedragen, verminderen. We kunnen met name Plasmodium noemen in de oorsprong van malaria. © Frevert W. Paragraaf.

De deur staat open voor zeer tastbare oplossingen

Deze ontdekking zal waarschijnlijk ernstige gevolgen hebben, waarvan sommige zeer tastbaar zijn. Omdat dit werk is gedaan op muggen waarvan bekend is dat ze overdragers zijn van zeer problematische ziekten. Nu onderzoekers de chemische verbindingen hebben gevonden die hen het meest aantrekken, opent dit de deur naar een hele reeks tegenmaatregelen om de volksgezondheidsepidemie te bestrijden. Het is voldoende om het bijvoorbeeld te gebruiken voor: Om in een dodelijke val te verleiden.

We kunnen ons ook voorstellen Afweermiddelen die dit signaal specifiek blokkerenZo wordt voorkomen dat muggen een mens op geur detecteren. Dit is een interessantere oplossing. Want zelfs als ze pijnlijk zijn, blijven muggen een belangrijke speler in veel ecosystemen.

Veel vogels of spinnen zijn bijvoorbeeld direct afhankelijk van muggen, omdat ze een groot deel van hun dieet uitmaken. In het ideale geval is het daarom beter om te proberen ze weg te jagen dan ze te elimineren, omdat dit een begin kan zijn Een catastrofale kettingreactie voor sommige milieuwinkels.

READ  De griep treft de hele stad, de piek van bronchiolitis is voorbij

Uiteindelijk zou het ook interessant zijn om dit werk uit te breiden naar andere soorten. Zo kunnen we in eerste instantie nagaan of het mechanisme bedoeld is voor deze gespecialiseerde vissers, of juist wel Universeel in alle soorten muggen. Indien nodig kan dan een eenvoudige, onschadelijke en ecosysteemvriendelijke oplossing worden ontwikkeld om niet als mobiel buffet te fungeren. Goed nieuws voor liefhebbers van vissen en picknicken… Maar Speciaal voor alle bewoners van de tropen wiens leven compleet kan veranderen door een simpele steek van een mug.

Studietekst beschikbaar hier.