Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Evenementinhoud onthuld deze woensdag!

NSI-handboek. Op woensdag 11 mei en donderdag 12 mei leggen enkele middelbare scholieren een examen digitaal en informatica af. Wat is er voor training beter dan de meest waarschijnlijke onderwerpen en oefeningen te kennen die een paar dagen geleden in Polynesië plaatsvonden? De internetgebruiker onthult het aan u.

Digitale liefhebbers gaan op woensdag 11 mei en donderdag 12 mei auditie doen! Van 14u tot 17u30 beantwoorden ze schriftelijke oefeningen op basis van hun kennis van programmeren en het besturingssysteem. Deze test wordt afgenomen tijdens de korte zitting van de Specialized Exams (van 11 tot 13 mei precies). We weten nog niet wanneer het tweede deel van het evenement, dat wil zeggen de praktijk, zal zijn.

Dit moderne onderwijs bestaat al sinds de invoering van de hervorming van het baccalaureaat: het is een van de twaalf gespecialiseerde vakken die leerlingen van het eerste en laatste middelbaar onderwijs kunnen volgen. Om middelbare scholieren aan te trekken die zich op hun gemak voelen met hun eigen computers en de wereld van data, is het aantal bestudeerde gebieden uitgebreid, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om de prestaties van de cursus op het gebied van digitale en technologische wetenschappen, een gemeenschappelijk thema in de klas, te verdiepen. van de tweede. Tussen gegevensverwerking en het beheersen van algoritmen en programmeren, is het programma van deze specialisatie breed en kun je je verdiepen in het technische deel van dit vakgebied. Dit jaar is het principe behouden om de kandidaat te selecteren voor de drie oefeningen die hij zal behandelen uit de vijf voorgestelde. Gezien de verscheidenheid aan onderwerpen die gedurende het jaar zijn bestudeerd, kan het voor sommige kandidaten moeilijk zijn om te weten wat ze kunnen verwachten. Maar geen paniek, Linternaute heeft het voor u uitgewerkt. Van data tot procedures, inclusief onderwerpen die plaatsvonden in Polynesië, hier is alles wat u moet weten over het NSI-specialistenexamen.

READ  Zo ziet een supernova-schokgolf eruit

De woensdag 4 meiMiddelbare scholen zijn geslaagd voor het grote examen digitale en informatica. Ze hadden 3,5 uur om drie oefeningen uit te voeren om uit de vijf voorgestelde oefeningen te kiezen. Wat zijn de vijf mogelijkheden?

 • Oefening 1: De te mobiliseren onderwerpen waren programmeren en herhalen. Middelbare scholieren moesten een “verkort”-functie in Python definiëren die op een reeks tekens werkte.
 • Oefening 2: Deze oefening richt zich op hardware-architectuur, planning en logische expressies. De kandidaat moet in volgorde van apparaten aan wachtrijen werken.
 • Oefening 3: Dit is een oefening in databases, het relationele model en SQL. Kandidaten bestudeerden een systeem om browsegegevens van een website te verzamelen om bezoekersprofielen te bestuderen.
 • Oefening 4: Richt deze oefening op datastructuren en stapels. We probeerden de items in oplopende volgorde te sorteren.
 • Oefening 5: Het ging over algoritmen en binaire bomen. De kandidaat moest een binaire boom tekenen, de hoogte bepalen met behulp van een algoritme en de knooppunten nummeren.

Het NSI-examen zou normaal in maart plaatsvinden, net als alle andere examens voor gespecialiseerd onderwijs, maar het ministerie van Nationaal Onderwijs besloot de reeks examens uit te stellen tot mei om te voorkomen dat sommige kandidaten worden bestraft. epidemie in het schoolsysteem. De tests vinden dus plaats tussen 11 en 13 mei. De schriftelijke test wordt georganiseerd door het Nationaal Instituut voor de Statistiek woensdag 11 of donderdag 12 mei van 14u tot 17u30volgens de eerste details vanstudent. Je hebt 15.30 uur om voor deze examens te slagen, wetende dat de onderwerpen verschillen afhankelijk van de dag van je oproeping. De datum van het werkende deel is momenteel niet bekend, maar we zullen ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk wordt geïnformeerd;

READ  De dreiging van vorst op Ice Saints 2021?

Van de zes onderwerpen die deel uitmaken van de NSI-syllabus, vallen er waarschijnlijk slechts vijf op de examendag. Vijf oefeningen worden voorgesteld aan de schriftelijke kandidaat: ze kunnen betrekking hebben op elk hoofdstuk van deze vijf onderwerpen. Net als vorig jaar moet een middelbare scholier op D-Day drie van de vijf oefeningen kiezen om uit te kiezen, afhankelijk van wat hij of zij het meest heeft geleerd in de klas. Het is een beetje ingewikkeld, maar het geeft je een breed scala aan opties en de mogelijkheid om de thema’s af te stemmen op je kennis. Het gaat er niet om degenen te straffen wier pad is verstoord door de gezondheidscrisis.

Bovendien heeft het ministerie van Nationaal Onderwijs de onderwerpen van elk onderwerp gerangschikt onder de klassen die dit jaar waarschijnlijk zullen worden beoordeeld, en die welke niet kunnen worden beoordeeld in de specialiteitstest. Automatisch kunnen het hele onderwerp “History of Computing – Topic 1”, evenals verschillende hoofdstukken (binnen de resterende vijf onderwerpen) enigszins worden uitgesloten van kandidaatbeoordelingen. Het is echter beter om het niet volledig te negeren: de onderwerpen kunnen elkaar kruisen en enige kennis kan kandidaten voor hun transcriptie helpen. Ontdekken vijf onderwerpen Die je waarschijnlijk tegenkomt op D-Day:

 • De tweede as: datastructuren
 • De derde as – databases
 • De vierde as – hardware-architecturen, besturingssystemen en netwerken
 • Vijfde as – Talen en programmeren
 • Zesde as – algoritmen

Welke hoofdstukken kunt u binnen de vijf thema’s beoordelen?

De tweede as – gegevensstructuren

 • Gegevensstructuren, interface en implementatie
 • Objectgeoriënteerde programmeerwoordenschat: klassen, attributen, methoden, objecten.
 • Lijsten, stapels en wachtrijen: lineaire structuren. Woordenboeken, index en sleutel.
 • Bomen: hiërarchische structuren. Binaire bomen: knopen, wortels, bladeren, linker subbomen en rechter subbomen.
READ  Golf en deeltje, twee kanten van dezelfde materie

De derde as – databases

 • Relationeel model: relatie, attribuut, domein, primaire sleutel, externe sleutel, relationeel schema
 • relationele database
 • SQL: Query’s om een ​​database te doorzoeken en bij te werken

De vierde as – hardware-architecturen, besturingssystemen en netwerken

 • System-on-a-chip geïntegreerde componenten
 • Operations en resource management per besturingssysteem
 • routeringsprotocollen

Vijfde as – Talen en programmeren

 • herhaling
 • stereotiep
 • Software ontwikkeling. Foutbeheer

Zesde as – algoritmen

 • Algoritmen op binaire bomen en op binaire zoekbomen
 • Verdeel en heers methode

Het NSI Specialized Examen bestaat uit twee delen. De eerste is geschreven en de tweede is praktisch. Voor schrijven, dat meetelt voor 12 van de 20 punten in de vakbeoordeling, moet de kandidaat drie oefeningen kiezen die hij wil behandelen uit de in totaal vijf voorgestelde oefeningen. Hij heeft 3.30 uur om de 3 gekozen oefeningen te beantwoorden, wetende dat elk 4 punten waard is. Voor het praktijkgedeelte, dat tot 8 van de twintig punten kan opleveren, zal het een kwestie zijn van het oplossen van twee oefeningen op de computer in één uur van de toegewezen tijd. Wat de testinhoud betreft, weten we nu alleen dat een van de twee oefeningen zich zal concentreren op de items die veel voorkomen in de software. In ieder geval zal deze test je technische vaardigheden beoordelen in de onderwerpen die in de loop van het jaar zijn bestudeerd. We zullen u zo snel mogelijk de details van dit werkende deel vertellen.

Vooraf zijn de resultaten van het specialisatie-examen Digitale en Computerwetenschappen beschikbaar op 5 juli, tegelijk met de resultaten van de andere examens (Frans, Filosofisch en Mondeling). Het feit dat specialistische cursussen een maand van tevoren worden geëvalueerd, heeft geen invloed op de publicatie van resultaten.