Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Op weg naar een antiviraal wonder? De Belgen ontdekken het proces dat infectie voorkomt

Een team van onderzoekers van de Katholieke Universiteit van Leuven (België) werkt aan de ontwikkeling van een antiviraal middel dat het virus blokkeert nadat het de zuren heeft geïdentificeerd waardoor het zich aan onze cellen kan hechten.

Dit is een ontdekking rechtstreeks uit België, gepubliceerd door het wetenschappelijke tijdschrift de natuur temperen. Een team van wetenschappers van de Katholieke Universiteit van Leuven werpen licht op hoe het virus het lichaam binnendringt De oplossing om “de deur te sluiten” naar onze cellen. werk dat, indien categorisch, kan toestaan Ontwikkeling van een antiviraal middel in de vorm van een spray.

Het onderzoek richt zich op de interactie tussen Spike-eiwit (waardoor het virus cellen kan binnendringen) en siaalzurenDe soorten suikerresten die op het oppervlak van onze cellen worden aangetroffen. Als bekend is dat deze zuren de herkenning van cellen bevorderen en deze cellen infecteren met het virus, Er is een variant van deze polysachariden ontdekt die sterker interageren met het spike-eiwit.

Kortom, ze vonden de set sleutels waarmee virussen de kerkerdeur kunnen openen.legt het Belgisch Persagentschap uit BelgiëDat werd door veel media gemeld.

Virus blokkeren

Volgens Belgische wetenschappers zal het daarom zijn om te voorkomen dat het virus binnendringt door te voorkomen dat het zich aan de gastheercel hecht. Om dit te doen, hebben ze Spike Protein Receptor Elements GeblokkeerdDit voorkomt dat het virus interactie met de cel aangaat. Het mechanisme werkt als een slot dat een deurslot blokkeert.

Als het virus zich niet aan cellen hecht, weet het niet meer binnen te komen en sterft het. Door deze verstopping wordt besmetting voorkomen”legt de Katholieke Universiteit van Leuven in Bilga uit, eraan toevoegend dat deze technologie zal werken aan Alle virusvarianten.

READ  Afrika, een voorbeeld van de ongelijkheid in de vaccins die de epidemie aanwakkeren

Nu gaan de wetenschappers hun proces testen bij muizen met als doel een antiviraal middel te ontwikkelen.