Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘We moeten onszelf niet in de steek laten’: een pleidooi voor hulp van een Franse legertolk die in Kabul . bleef

Een ander, geëvacueerd door Frankrijk, vertrok vrijdagavond vanuit Afghanistan vanaf de basis in Abu Dhabi richting Parijs. Vanaf nu vertrok er geen Frans vliegtuig meer van de luchthaven van Kabul. Net als Italië, Spanje en Zweden stopte de door Frankrijk georganiseerde luchtbrug. De officiële reden opgegeven: De veiligheidsvoorwaarden van de site zijn onvoldoende.

Achmed is er een van. Helaas had deze voormalige vertaler van het Franse leger niet de mogelijkheid om aan boord van een vliegtuig te gaan. De nieuwslezer van TF1 kon hem telefonisch bereiken. Zeer bezorgd verlaat hij zijn huis waar hij woont met zijn vrouw en drie kinderen niet. “De regering moet ons uit Afghanistan evacueren, want de situatie is na 31 augustus erg gevaarlijk voor ons. Ik hoop dat ze iets voor ons zullen doen. De Fransen mogen ons niet in de steek laten. Dit is niet het moment”, pleit.

Wat gebeurt er nu met die Afghanen die in Kabul blijven? Het kabinet zegt naar andere oplossingen te kijken. “We zullen onze inspanningen voortzetten. We zijn hierover in gesprek gegaan met de Taliban, zodat ze het vertrek van Afghanen die het land na 31 augustus willen verlaten niet voorkomen”, voegde hij eraan toe.Florence Parly kondigde de minister van de strijdkrachten aan.

READ  Frankrijk versnelt vaccinatie, live debat over de hele wereld over het verhogen van patenten