Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Groot-Brittannië evacueert 200 honden en katten controversieel

Paul Farthing, een voormalig militair, verliet de luchthaven van Kabul met een speciaal gecharterd vliegtuig om honden en katten uit een opvangcentrum te evacueren. En dat terwijl honderden Afghanen die het land willen verlaten nog steeds vastzitten door een gebrek aan stoelen in vliegtuigen.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 2 minuten.

De door het VK geleide evacuatie in Afghanistan eindigde op zaterdag 28 augustus met het vertrek van een vlucht met de laatste soldaten aan boord, terwijl honderden Afghanen die in aanmerking kwamen om te vertrekken achterbleven. Een van de laatsten die Kabul verliet, is Paul Farthing, een voormalige soldaat, die met een privéchartervliegtuig vertrok om zo’n 200 honden en katten te evacueren uit een opvangcentrum in Kabul.

“We zijn opgelucht om te bevestigen dat [Farthing] De dieren zijn vanmiddag uit Afghanistan vertrokken en zijn nu veilig.”, bekend gemaakt op Facebook Nawzad Vereniging. Terwijl de islamitische religie alle dierenmishandeling veroordeelt, zijn honden niet altijd welkom in de islamitische wereld. Zoals getoond Frankrijk 24De desillusie met de hond gaat bijna 200 jaar terug, voornamelijk vanwege het heersende idee dat het een vector zal zijn van microben en epidemieën.

Maar de Britse repatriëring van deze bedreigde dieren stuitte op een golf van kritiek in het licht van een toestroom van honderden Afghanen om te vertrekken, die geen zitplaats in een vliegtuig kregen en nog steeds vastzitten in Kabul. Afghaanse medewerkers van de vereniging en hun familieleden konden de luchthaven niet bereiken om hen te evacueren. Assemblage beloofd aan “Doen hun best om ze te helpen”.

“Niet alleen [Farthing] Ze lieten hun Afghaanse staf in de steek, maar zetten hun honden in hun vliegtuig terwijl de Amerikanen hun 13 slachtoffers droegen.” De krant citeerde een Britse defensiebron als ontevreden over de aanval van donderdag keer.

Aanvankelijk kondigde de Britse minister van Defensie, Ben Wallace, aan: op Twitter Hij ging niet Voorrang geven aan dieren boven wanhopige mannen, vrouwen en kinderen die op de deur kloppen. Maar ondanks de mobilisatie van activisten voor de dierenzaak en de onverzettelijkheid van Paul Farthing, verzachtte de politicus zijn standpunt en opende de deur voor uitzetting. ‘Als hij nu met zijn dieren arriveert, gaan we op zoek naar een luik voor zijn vliegtuig.’, was aangekondigd.

READ  video. "Goede daad": een toerist koopt voor 200 euro kreeft in een restaurant en laat deze los in zee