Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël geeft toegang tot de derde dosis van het vaccin vanaf de leeftijd van 12 jaar

De boosterdosiscampagne werd eind juli in het land gelanceerd en is geleidelijk uitgebreid naar een steeds jonger publiek.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Terwijl de derde doses van het Covid-19-vaccin in Frankrijk nog moeten worden toegediend, ligt de campagne ver vooruit in Israël. Op zondag 29 augustus kondigde de staat aan dat deze boosterdosis nu beschikbaar is vanaf de leeftijd van 12 jaar, en dus voor alle Israëli’s die geautoriseerd zijn voor vaccinaties.

Eind juli lanceerde de Joodse staat een campagne om 60-plussers een derde dosis van het vaccin te laten krijgen. Sindsdien is de minimumleeftijd voor toegang geleidelijk verlaagd. Meer dan 5,4 miljoen mensen hebben twee doses van het vaccin gekregen in Israël, 58% van de bevolking, en meer dan 1,9 miljoen voor een derde.

Om van deze derde injectie te profiteren, zullen de Israëli’s moeten wachten Er zijn vijf maanden verstreken sinds de tweede dosis werd geïnjecteerd..

De Wereldgezondheidsorganisatie had opgeroepen om deze derde doses stop te zetten, om meer vaccins over te laten voor arme landen waar de vaccinatiegraad nog steeds laag is. De Israëlische premier Naftali Bennett antwoordde dat het toedienen van deze doses in Israël, een land met negen miljoen inwoners, geen gevolgen zou hebben voor de wereldwijde voorraden en het testen van de werkzaamheid van deze boosterdoses mogelijk zou maken.