Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Video. Deze voormalige Afghaanse minister is nu fietsbezorger in Duitsland

Een vluchteling in Duitsland sinds september 2020, de heer Sadat neemt Duitse lessen en fietsmaaltijden namens Lieferando in Leipzig. Niets had hem echter ertoe gebracht dit werk te doen: de heer Sadat, afgestudeerd in ICT, was minister van Communicatie Afghaanse overheid voor twee jaar tot 2018.

“Iedereen moet werken! Als je huur moet betalen en geld nodig hebt om voedsel en onderdak te kopen, moet je werken. Alleen omdat je een minister was, wil nog niet zeggen dat je niet moet werken en niets moet doen”, zei hij. Reuters.

Ondanks zijn diploma’s heeft Sayed Sadat geen baan gevonden die aansluit bij zijn ervaring. ‘Het maakt niet uit,’ zei hij. Ik was een minister in dienst van het volk, nu ben ik een bezorger, altijd in dienst van het volk. ”

Tot het einde van de dag in het Duits fietst hij elke dag zes uur bezorging, met grote trots: “Ik had een van die corrupte ministers kunnen zijn, ik had miljoenen dollars kunnen verdienen, hier gebouwen kunnen kopen, hotels in Dubai Ik hoefde niet te werken. Maar ik ben trots. Mijn ziel is in vrede en ik zou me nergens schuldig over moeten voelen.’

READ  Verplichte gezondheidskaart voor iedereen in Monaco vanaf 23 augustus