Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We laten je zien waarom krekels niet meer zingen als de zomer nog niet voorbij is

We laten je zien waarom krekels niet meer zingen als de zomer nog niet voorbij is

Wat zou het symbolische insect van het zuiden en de Provence tot zwijgen kunnen brengen? Wij leggen u dit fenomeen uit.

La Cigale, die aan het begin van de zomer had gezongen, was erg berooid toen de hittegolf kwam… Sinds het begin van de hittegolven lijkt het symbolische insect van het Zuiden, hoewel zeer resonerend, stil te zijn gevallen. Wij leggen uit waarom.

Wat is het “lied” van een cicade?

In feite is het “lied” van de krekels er niet één. Het zuidelijke insect maakt cimbalen, d.w.z. gebruikt spieren om membranen te klappen die cimbalen worden genoemd. Wat produceert dit kenmerkende geluid van het zuiden van Frankrijk. volgens Futura Wetenschapkrekels verdragen alleen als de temperatuur hoger is dan 22 ° C, hun membranen worden alleen onder deze omstandigheden flexibel genoeg.

Voor de cicade helpt warmte ook bij de voortplanting. Mannetjes beginnen luider en luider te zingen om vrouwtjes aan te trekken. Deze zomer hebben de temperaturen recordniveaus bereikt. Dus waarom zongen de mannetjes niet zoals vorig jaar?

Het liedje begon te vroeg

Serge Zakaeen agroklimatoloog uit Montpellier bij ITK, legt dit fenomeen uit aan onze collega’s van Frankrijk 3 Provence-Alpes-Côte d’Azur.

“Cicaden zingen met een snelheid van vier tot zes weken”, zegt hij. “En dit jaar, omdat hun eieren heel vroeg in de lente uitkomen vanwege de stijgende temperaturen, zijn hun liedjes momenteel uit.”

‘Te warm voor hen’

Maar dit is niet de enige verklaring. Voor deze expert bracht overmatige hitte de krekels tot zwijgen. “We ontdekten dat krekels ’s middags zelden zingen als het kwik hoger is dan 36 graden in de schaduw, het is te warm voor hen”, vertelde hij onze collega’s. De opwarming van de aarde is dus geen onbekende voor het probleem.

READ  Ontdek of je een probleempersoon bent of niet...

Als reactie op hitte hebben deze kleine insecten het moeilijk om hun temperatuur te regelen: “Het is een biologische reactie op hittestress”, vervolgt Serge Zaka.

Waarom migreren krekels naar het noorden of hoger?

“Met klimaatverandering is het zeer waarschijnlijk dat we het verspreidingsgebied van de soort zullen zien evolueren, en krekels zullen opstijgen naar het Rhônedal in het noorden en proberen op te stijgen, vanuit de Pyreneeën, de Zuidelijke Alpen en de Sevins ”, legt Serge Zacka ons uit. leeftijdsgenoten. Het zal dus niet onmogelijk zijn om krekels te vinden in de stad Lyon. Bovendien, zelfs als we ze niet meer horen in de gebruikelijke ruimtes, kunnen we ze beluisteren op “800 meter”, aldus de Montpellier-expert.

De echte zorg van de agroklimatoloog uit Montpellier zijn de eieren en larven die aan de voet van door droogte bedreigde bomen worden gelegd. Men kan een “scherpe bevolkingsafname” verwachten als er veel verliezen optreden.