Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apenpokken: eerste besmette hond ontdekt in Parijs, apenpokken overgedragen van mens op dier?

Twaalf dagen nadat de eerste symptomen verschenen, ontdekten de eigenaren van het dier blaren op zijn buik en anus.

De virus ondergeschikt apenpokken Land wint over de hele wereld. Op 23 juli heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangekondigd dat“Noodsituatie voor de volksgezondheid”. In Frankrijk waren op 9 augustus meer dan 2.600 gevallen ontdekt.

Lees ook:
Monkeypox: er zijn meer dan 2.600 gevallen van apenpokken vastgesteld en meer dan 30.000 mensen zijn ingeënt, zegt de minister van Volksgezondheid

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, apenpokken Het wordt van persoon op persoon overgedragen “Door nauw contact met ongedierte, lichaamsvloeistoffen en luchtdruppels van besmette mensen of dieren. De mogelijkheid van seksuele overdracht wordt onderzocht”.

In een artikel gepubliceerd op 10 augustusOnline wetenschappelijk tijdschrift scalpel Eerste geval gemeld apenpokken bij een hond.

slapen met hun hond

Op 10 juni gingen twee mannen naar het ziekenhuis Pitié-Salpêtrière in Parijs. Deze twee mannen wonen in hetzelfde huis maar hebben geen exclusieve seksuele relaties Kenmerkende symptomen Zoals puisten op verschillende delen van het lichaam. Het testresultaat was meteen positief.

12 dagen nadat de eerste symptomen verschenen, werd hun hond, een 4-jarige Italiaanse windhond zonder medische geschiedenis, aangeboden met Mucocutane laesies, waaronder abdominale blaren en micro-anale ulcera. a PCR-test Hij stelde vast dat de hond ook besmet was. volgens scalpelEn de De mannen zeiden dat ze met hun hond naar bed waren geweest.. “In endemische landen wordt het virus alleen door wilde dieren (knaagdieren en apen) overgedragen. De overdracht van het apenpokkenvirus is echter beschreven bij prairiehonden in de Verenigde Staten en bij primaten in gevangenschap in Europa die in contact zijn geweest met geïmporteerde besmette dieren De infectie bij huisdieren, zoals honden en katten, worden ze nooit gemeld.”.

De eerste overdracht van . van mens op hond is gedocumenteerd #cocktail. De hond is een 4 jaar oud huisdier dat in goede gezondheid verkeerde. Het virus dat patiënt 1 infecteerde en het virus dat de hond infecteerde, vertoonden 100% homologie op de 19,5 kb gesequenced paren. #MedTwitter # IDwitterhttps://t.co/2cisxbjCR7

– Tatiana Prowell, MD (@tmprowell) 16 augustus 2022

READ  Pas op voor de tijgermug, hij is terug