Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Japanse studie heeft de theorie versterkt dat water de aarde bereikt via asteroïden

Gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift natuurlijke astronomieEen nieuwe Japanse studie zegt dat Type C-asteroïden “mogelijk een van de belangrijkste bronnen van water op aarde zijn geweest”.

Analyse van de samenstelling van de materiaalmonsters die door een Japanse ruimtemissie zijn teruggebracht van de asteroïde Ryugu, bevestigt de theorie van de buitenaardse oorsprong van water, volgens een studie die op maandag 15 augustus in het wetenschappelijke tijdschrift is gepubliceerd. natuurlijke astronomie.

C-type asteroïden zoals Ryugu,”Rijk aan vluchtige stoffen (die gemakkelijk kunnen overgaan van een vaste naar een gasvormige toestand, noot van de redacteur) en organisch (of koolzuur, noot van de redacteur), kan het een van de belangrijkste bronnen van water op aarde zijnVolgens dit onderzoek waaraan Japanse en buitenlandse onderzoekers deelnamen.

De bijdrage van vluchtige stoffen, d.w.z. organische stof en water aan de aarde, blijft een onderwerp van belangrijk debat.“Denk aan de studie. Maar de organische stoffen geïdentificeerd in Ryugu”Mogelijk een belangrijke bron van vluchtige stoffenNaast andere potentiële bronnen zoals de zonnewind, aldus dezelfde onderzoekers. Gerapporteerde deeltjes van Ryugu’Ze behoren ongetwijfeld tot de minst verontreinigde materialen van het zonnestelsel die beschikbaar zijn voor laboratoriumonderzoek, en voortgezet onderzoek naar deze waardevolle monsters zal ons begrip van vroege zonnestelselprocessen zeker vergroten.‘, waarderen ze nog steeds.

Ryugu, ontdekt in 1999 (“DrakenpaleisIn het Japans) ligt het meer dan 300 miljoen kilometer van onze planeet en heeft het een diameter van minder dan 900 meter. Wetenschappers geloven dat een deel van het materiaal van deze asteroïde ongeveer vijf miljoen jaar na de geboorte van ons zonnestelsel is gevormd en niet boven de 100 graden Celsius is verhit. In 2019 was de Japanse sonde Hayabusa-2 in staat om 5,4 gram steen en zwart stof van Ryugu te verzamelen, en een capsule met deze buitengewone lading keerde eind 2020 terug naar de aarde, met de belofte nieuwe aanwijzingen te geven over de oorsprong van leven. op de aarde. In juni onthulde een ander Japans wetenschappelijk onderzoek de aanwezigheid van deze monsters van aminozuren, moleculen die aan de basis van het leven staan ​​omdat ze eiwitten kunnen vormen door met elkaar te fuseren.

READ  8 tekenen van een slechte gezondheid in uw ogen

zie ook Chinese astronauten zetten nieuw laboratorium op ruimtestation op