Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We hebben Xiaomi AR-brillen gezien en de technologie belooft geweldig te zijn

We hebben Xiaomi AR-brillen gezien en de technologie belooft geweldig te zijn

Xiaomi presenteerde zijn nieuwe augmented reality-bril voor enkele leden van de pers. We konden een snelle grip zien zonder deze zelf daadwerkelijk te gebruiken. Onze eerste indrukken zijn goed.

Bron: Xiaomi

Xiaomi verraste iedereen door op MWC 2023 een iets ander product te presenteren dan gebruikelijk: de Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition (die we in dit artikel Xiaomi Glass zullen noemen als je het niet erg vindt). fredroïde Hij had het geluk een presentatie van een bril bij te wonen en ze te zien dragen. Wat je zou moeten hebben een nauwkeuriger idee van het concept.

Bron: Xiaomi

Omdat het apparaat op papier een groot aantal technologieën bevat. Er werd ons verteld over Micro Oled, Xiaomi AR Gesture Control, een hoekresolutie of een PPD (pixels per graad) van bijna 60 … Kortom, we waren een beetje verdwaald en bang voor het nogal massale en onstoffelijke product. We hebben ze al gezien en kunnen hun bestaan ​​bevestigen, ook al zijn ze waarschijnlijk niet in deze vorm of gedurende meerdere generaties uitgekomen.

Gebruik gevallen

Laten we beginnen met de opstelling van deze bril. Door ze van dichtbij te bekijken, begrepen we beter waar elk item was. In plaats van glas met een scherm zijn er hier twee lagen: de eerste heeft een Micro Oled-scherm, en is daardoor relatief dik, en dan de tweede die een traditionele bril nabootst. Dankzij het gebruik van “elektrochrome” lenzen kan het glas van deze tweede laag, degene die de gesprekspartners daadwerkelijk van buitenaf zien, een meer rokerige tint krijgen. U kunt kiezen tussen een zogenaamd transparant thema en een zogenaamd “immersive” thema waarmee u zich kunt loskoppelen van de wereld.

YouTube-linkAbonneer je op Frandroid

De bril probeert zo licht mogelijk te zijn, wat ons doet denken aan Abe Guo, Xiaomi’s hoofd productmarketing die verantwoordelijk is voor de presentatie, die drie componenten noemt voor de vervaardiging ervan: koolstofvezel, magnesium-lithiumlegering en een siliciumbatterij. en zuurstofanode. Dit alles om zijn kopjes te vullen met technologie en toch een gewicht van 126 gram te bereiken.

U zult ons ongetwijfeld vertellen: al deze technologieën zijn allemaal goed en wel, maar wat is het nut van zoiets? De presentatie van Xiaomi deed er alles aan om ons er enkele te laten zien. Een van de brildragers die we zagen, was bijvoorbeeld met eenvoudige gebaren op webpagina’s aan het surfen. Wat ons verbaasde was dat deze gebaren niet genoeg waren, het waren kleine, zeer droge en precieze vingerbewegingen. Hopelijk belooft dit veel goeds voor het echte zeilen met kleine uitjes.

Een ander opwindend gebruik dat ons is gegeven, is het gebruik van videogames. Op de grote tafel die de stoet doorkruiste, verscheen, althans in de ogen van de brildrager, een tank omringd door kleine vijanden. Met zijn smartphone als controller kon hij voor ons spelen in augmented reality. Een erg mooie belofte, maar laten we niet vergeten dat de eerste virtual reality-headsets voor hun tijd ongeveer hetzelfde deden. Laten we hopen dat de technologische vooruitgang van Xiaomi en zijn concurrenten het eindelijk mogelijk zal maken om deze eeuwenoude fantasie van augmented reality-games om te zetten in … specifiek realiteit.

READ  TopSpin 2K25 aangekondigd: de terugkeer van de legende en tennisfans verheugen zich! | X-Box

Onze journalist Titouan Gourlin is in Barcelona om MWC 2023 volledig te verslaan, maar hij is daar als onderdeel van een persreis georganiseerd door Xiaomi.


Wil je deel uitmaken van een gemeenschap van enthousiastelingen? Ons meningsverschil Heet u welkom, het is een plaats van wederzijdse hulp en passie voor technologie.