Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het verslaat Pixels en iPhones in de DXOMARK-ranglijst voor foto’s en video’s

Het verslaat Pixels en iPhones in de DXOMARK-ranglijst voor foto’s en video’s

De Honor Magic 5 Pro werd nog maar net onthuld op het Mobile World Congress 2023 in Barcelona en neemt de eerste plaats in op de foto- en videoranglijst van reviewsite DXOMARK. Prestaties met een zeer goede opnamesnelheid, zeer goede details, zelfs bij een telefoto, en een ultragroothoek.

Honor Magic 5 Pro staat op de eerste plaats in de DXOMARK-beoordeling voor foto’s / video’s. // Bron: fredroid

De Honor Magic 5 Pro is zojuist onthuld op het Mobile World Congress 2023 en staat nu al bovenaan de ranglijst DXOMARK ! De reviewsite plaatste de nieuwste aanwinst van het Chinese merk direct in de top van de beste foto- en videosmartphones.

met een De totaalscore is 152De Magic 5 Pro loopt voor op de zwaargewichten in smartphonefotografie: de Huawei Mate 50 Pro (score 149), het nieuwste vlaggenschip van de Chinese fabrikant, en de Google Pixel 7 Pro (score 147), die indruk op ons maakt met zijn veelzijdigheid. Het staat ook drie plaatsen achter Apple’s iPhone 14 Pro (146 score).

Nog een paar punten

Bovendien, in het gezicht van de laatste DXOMARK Het vergelijkt regelmatig Honor-smartphones in zijn gedetailleerde test. Op papier zijn de iPhone 14 Pro en Honor Magic 5 Pro uitgerust met dezelfde modules: een groothoek-, ultragroothoek- en telelens, hoewel Honor x3,5 optische zoom biedt in vergelijking met de x3 van de iPhone.

In detail is de score van 152 van de Magic 5 Pro verdeeld in verschillende scores, afhankelijk van de geteste categorie. bij fotografie, DXOMARK Beoordeel het op 154 ​​(vergeleken met 143 voor de iPhone 14 Pro). Het high-end product van Honor krijgt de hoogste score van de site voor belichting, textuur en digitale ruis, maar blijft net achter bij de iPhone wat betreft colorimetrie.

READ  Alan Wake Remastered: videovergelijking van Xbox Series X- en Xbox 360-versies | Xbox One

HDR is (ook?) effectief

Als we weggaan van de cijfers, schittert Honor Magic 5 Pro vooral in de verscheidenheid van zijn fotomodules. in gebruik, DXOMARK Het geeft hem een ​​voorsprong in alle situaties: buiten, binnen, bij weinig licht en voor groeps- en portretfoto’s.

Buiten en met veel licht geeft de Honor-smartphone een andere show dan de iPhone 14 Pro. Waar de laatste in sommige gevallen de lucht een beetje blokkeert, behoudt de HDR-modus van de Magic 5 Pro nog steeds gedetailleerde luchten. Zozeer zelfs dat het contrast soms verloren gaat: op een foto die onder een boog in het Louvre is gemaakt, verheldert Honors ijver de schaduwen zo veel, de iPhone doet het tegenovergestelde, maar verandert een blauwe lucht in een witte lucht.

Betere colorimetrie

Onze testsite prijst ook de sluitertijd van smartphonecamera’s, met bijna geen sluitervertraging en bijna altijd nauwkeurige autofocus (behalve de Bokeh-modus). Evenzo prijst hij de verbetering van Honor in kleurweergave, vooral in huidtinten, vergeleken met de vorige Magic 4 Ultimate … hoewel DXOMARK Merk op dat het niet altijd werkt.

Bron: DXOMARK

DXOMARKLet ook op eenSoms verschijnt er een onaangename textuur op de gezichtenHet nieuwe vlaggenschip van Honor slaagt echter beter in deze oefening dan de iPhone 14 Pro wanneer je inzoomt, die beter onderscheid maakt tussen het haar en de huid van het gefotografeerde onderwerp.

READ  Kleine kreeftachtigen verstoren bestuivingsdatum

Altijd meer details

Dit is het andere voordeel van de Honor Magic 5 Pro ten opzichte van zijn concurrent: de drie modules hebben een definitie van 50MP, zoals we gewend zijn om deze detailkwaliteit beperkt te zien tot de hoofdmodule. Vergeleken met de iPhone 14 Pro en zijn 12 MP telefoto en ultragroothoek, geeft de Chinese smartphone systematisch meer details weer door simpelweg in te zoomen op het beeld.

De twee koningen van de fotografie vallen echter op door hun benadering van binnenfotografie, vooral bij weinig licht. Tegen een salontafel die nauwelijks wordt verlicht door een bedlampje, kiest de Magic 5 Pro ervoor om een ​​realistische scène vast te leggen zonder schaduwen te verminderen, tot het punt dat een deel van het beeld niet wordt gemarkeerd.

Integendeel, de iPhone 14 Pro vangt meer licht op, en dus meer detail, maar biedt een wat minder realistische weergave. Twee benaderingen die voornamelijk gebaseerd zijn op individuele voorkeuren. Aan de andere kant produceert de Magic 5 Pro veel minder digitale ruis dan zijn concurrent, zelfs bij weinig licht.

De beste Android-smartphone in de video

In de laatste ronde verliest de Magic 5 Pro nog steeds van de iPhone 14 Pro op het gebied van videokwaliteit, met een score van 144 tegen 149. Het product van Apple is nog steeds de beste in deze categorie, met maximaal vier punten op 7. Honor verslaat alleen de iPhone from Where reduceert artefacten, maar dat weerhoudt hen er niet van om ze “te noemen”Beste Android-apparaat voor het opnemen van films“.

READ  ARK Survival Ascended: Eindelijk gameplay voor de remake onder Unreal Engine 5 | Xbox One

Aan de andere kant zal het nodig zijn om te wachten tot het tweede kwartaal van 2023 om de Honor Magic 5 Pro in Frankrijk te verkrijgen: hij wordt verkocht voor 1199 euro in een enkele versie met 12 GB RAM en 512 GB opslag.


Om ons te volgen, nodigen wij u uit om Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en profielen lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.