Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens CMA verkleint Microsoft zijn marktaandeel op gameconsoles | Xbox One

In de strijd tussen Microsoft en Sony en de verschillende organisaties die de overname van Activision Blizzard evalueren, verdedigt iedereen zichzelf om de weegschaal aan hun kant te laten kantelen. Redmond kiest er over het algemeen voor om aan zijn directe concurrent te laten zien hoe “laat” het is, maar de CMA is duidelijk niet altijd dezelfde mening toegedaan.

Microsoft zal zijn marktaandeel verkleinen ten opzichte van Sony

in
een verslag
De CMA, gepubliceerd door een Britse instantie, beweert dat het marktaandeel van Xbox in termen van inkomsten uit consoles en het aantal verkochte eenheden hoger was dan geschat door Microsoft:

We ontdekten ook dat het aandeel van Microsoft in de inkomsten uit gameconsoles en het consolevolume hoger waren dan door de partijen werd geschat. Hoewel nog steeds minder dan die van SIE, is het verschil tussen Microsoft-aandelen en SIE’s, zowel in het VK als wereldwijd, veel kleiner dan de partijen aangeven. Wij zijn van mening dat deze discrepantie te wijten is aan het feit dat de partijen geen toegang hebben tot gegevens van derden, wat erop wijst [CONFIDENTIEL].

Ter herinnering: Microsoft hield vorige week een conferentie in Brussel om zijn verdediging aan het publiek te presenteren. Brad Smith bevestigde toen dat PlayStation een Europees marktaandeel van 80% had ten opzichte van Xbox, en dat die cijfers al twee decennia “opmerkelijk stabiel” waren.

Dus Microsoft zou zijn marktaandeel ten opzichte van Sony kunnen onderschatten, om zo de overname van Activision Blizzard te beïnvloeden door zich meer achter Sony te positioneren dan het al is. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat Microsoft ervoor heeft gekozen om zijn echte cijfers openbaar te maken, maar dat weten we op dit moment niet zeker.

READ  NVIDIA RTX 4000 releasedatums duidelijker

Het bedrijf is natuurlijk nog steeds vastbesloten om te vechten voor validatie van de deal en biedt grote garanties aan zijn concurrenten om zijn goede trouw te bewijzen. Microsoft heeft met name een overeenkomst bereikt met Nintendo over de Call of Duty-franchise, evenals met NVIDIA om toegang te verlenen tot Xbox PC- en Call of Duty-games aan GeForce NOW-abonnees, als de overname wordt gevalideerd.

Als je de belangrijkste punten van de zaak hebt gemist, vind je hieronder onze samenvattingsvideo om alles te begrijpen over de problemen rond de overname van Activision-Blizzard door Microsoft, evenals ons volledige dossier over dit onderwerp.