Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We hebben het universum geplaagd met een verbonden telescoop die sterren herkent

We hebben het universum geplaagd met een verbonden telescoop die sterren herkent

het hele universum. De sterrennacht van deze zomer, de blauwe maan in de nacht van 30 op 31 augustus. Hemels nieuws was de afgelopen weken rijk en heeft ons ertoe aangezet onze hoofden meer dan normaal naar de hemel te heffen. 20 minuten We hadden deze zomer de gelegenheid om een ​​van de verbonden telescopen van Unistellar te testen, en het is een speciale uitrusting voor liefhebbers van astronomie.

Klik op astronomie

Laten we het meteen onder ogen zien. We hebben geen enkele kleine groene man opgemerkt die de “slimme” eVescope van Unistellar gebruikt! Maar door zijn planetariumobservatietool aan onze smartphones te koppelen, moeten we toegeven dat de Franse start-up erin is geslaagd de astronomie enigszins af te stoffen. Denk aan een verbonden telescoop, aangedreven door een app.

eVscope, de met Unistellar verbonden telescoop. – Niet astraal

Op een stevig statief met spirituele weegschaal vindt het 9kg-apparaat zijn plaats op het terras van een klein dorpshuis in het hart van de Drôme-Provence, onder een kristalheldere hemel. Terwijl de nacht in de maand augustus steeds sneller valt, begonnen onze verschillende tests kort voor 22.00 uur. Oplaadbaar (autonomie: tot 10 uur), de eVscope werkt op batterij. Eenmaal ingeschakeld, creëert het een eigen wifi-netwerk waarmee het voldoende is om te koppelen. De smartphone/telescooptandem staat aan, het enige wat ze nog moeten doen is hun nieuwsgierigheid laten uiten.

Er zijn geen zwarte sterren, alleen witte sterren en blauwe sterren…

Een van de voordelen van deze koppeling is dat deze geografisch gelegen is. Zo presenteert de applicatie zich in een brede catalogus van planeten, sterren, nevels, sterrenstelsels, kometen en andere asteroïden die je kunt observeren. Als, helaas, de donkere ster ster oorlogen Het komt niet voor in deze enorme catalogus, en er zijn tientallen andere mensen wier namen we ontdekken, wij gewone mensen …

Unistellar biedt je een uitgebreide lijst met planeten en sterren... waar je alleen maar naar hoeft te verwijzen.
Unistellar biedt je een uitgebreide lijst met planeten en sterren… waar je alleen maar naar hoeft te verwijzen. – Yasser

de voortreffelijke; De Vergever… helemaal tot aan de onuitsprekelijke Zubin Al-Harabi! Het blijft nodig om de optie te kiezen waarop we ons willen concentreren, tik op het smartphonescherm om deze te selecteren en vervolgens op de “Aanwijzer”. Het subtiele motorgeluid van de telescoop getuigt van het feit dat het instrument zichzelf langzaam maar zeker richting zijn doel positioneert om het aan ons te onthullen. Soms heeft een spiegel met een diameter van 114 mm (met een brandpuntsafstand van 450 mm) een paar minuten nodig om zijn exacte positie te vinden. Het is tijd om met mate een beetje strengheid op onze breedtegraden te proeven …

READ  kaarten. De griepepidemie vordert: hoe is het op uw afdeling?

Richt en merk op!

“Cool” effect is momenteel nog niet aanwezig. Soms duurt het even voordat de telescoop zo nauwkeurig mogelijk scherpstelt. Daarom zijn er twee opties: de ster observeren waarnaar we hebben gewezen vanaf het scherm van onze smartphone (interessant, omdat informatie erover wordt aangegeven, zoals de hoogte, de azimut en de duur dat hij zichtbaar is), of van de focus van Nikon. Op de grote optische buis van de camera.

Voor het seculiere? Ik weet het niet zeker…

Laten we duidelijk zijn. Het is duidelijk dat de gepresenteerde beelden in niets lijken op de beelden die uit de lucht vallen en ons verbazen dankzij de Hubble- of James Webb-telescopen. Hier vrij grote witte stippen of vlekken, soms blauw, wolken… die indruk kunnen maken. Ten eerste. Twintigers naast ons, die snel wegdrijven van onze aantekeningen, die er de voorkeur aan geven de nieuwste Netflix-shows onder de loep te nemen, een canvas te schilderen om de avond af te sluiten in afwezigheid van de sterren.

Waarnemingen met de aangesloten Unistellar-telescoop maken het mogelijk om op te stijgen naar het oneindige.
Waarnemingen met de aangesloten Unistellar-telescoop maken het mogelijk om op te stijgen naar het oneindige. – Yasser

Wat ons betreft: het spijt ons dat de ontwerpers van Unistellar er niet aan hebben gedacht om de Astronomy Dummies waar wij deel van uitmaken, aan te bieden als een soort “beginnerscursus”. alleen om ons uit te nodigen hun telescoop op bepaalde delen van de hemel te richten, in plaats van ons toe te staan ​​op te stijgen naar het oneindige en verder, zonder enige specifieke bestemming, en een beetje willekeurig.

Afgezien daarvan is het concept en de eenvoud van het gebruik van een telescoop met één ster zo aantrekkelijk. Hij is verkrijgbaar voor een vanafprijs van € 2.500 (10 keer duurder dan een klassieke amateurtelescoop!). Het is onmogelijk om het aan te bevelen aan beginners in de astronomie. Maar de catalogus van sterrenstelsels, nevels en andere sterrenbeelden verbaasde ons. De open deur naar het onzichtbare. En het feit van het stoppen van de loop van de tijd en het nemen van datgene, wat zo zeldzaam en kostbaar is, is noodzakelijk om te overwegen. Door deze oneindigheid die ons omringt te realiseren.

READ  Milieuactivisten gemobiliseerd bij de Trevifontein in Rome zeggen dat dodelijke overstromingen in Italië een 'waarschuwing' zijn