Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de symptomen van eierstokkanker?

Wat zijn de symptomen van eierstokkanker?

Veel vrouwen zijn van mening dat een uitstrijkje voldoende is om eierstokkanker op te sporen. In feite bestaat er geen betrouwbare systematische test voor eierstokkanker.

Daarom moeten vrouwen met een familiegeschiedenis of risicofactoren, meer dan anderen, regelmatig gynaecologische onderzoeken ondergaan om de symptomen van eierstokkanker zo vroeg mogelijk te identificeren. In termen van sterfte aan kanker zijn de overlevingskansen 5 jaar na de diagnose eierstokkanker 43%, volgens cijfers van de Cancer Action League.. Omdat eierstokkanker in de meeste gevallen pas wordt gediagnosticeerd als het zich in een vergevorderd stadium bevindt. Deze vertraging is te wijten aan het feit dat de symptomen van eierstokkanker in de vroege stadia niet merkbaar zijn of hetzelfde lijken Maag- en spijsverteringsproblemen worden daarom verward met onschadelijke ziekten.

Symptomen van eierstokkanker

Het is moeilijk om hem te herkennen Symptomen van eierstokkanker verschijnen aan het begin van de ziekte, omdat de klinische symptomen doen denken aan spijsverteringsstoornissen. In feite zijn de meest voorkomende symptomen van eierstokkanker een opgeblazen gevoel, pijn in het bekken- of buikgebied, verlies van eetlust als gevolg van snel bereikte verzadiging, en frequente en dringende drang om te urineren. Sommige vrouwen met eierstokkanker melden ook dat ze rugpijn hebben, dat ze zich erg moe voelen en dat ze afvallen., zonder dieet. Ze kunnen ook pijn ervaren tijdens geslachtsgemeenschap en last krijgen van gastro-oesofageale refluxziekte, constipatie, maagklachten, ongebruikelijke zwelling van de buik en significante veranderingen in de menstruatiecyclus en -stroom.

De verschillende soorten eierstokkanker

Eierstokkanker begint eigenlijk in de cellen van de eierstokken. Er zijn drie soorten eierstoktumoren, die worden gecategoriseerd op basis van het weefsel waarin ze zich ontwikkelen:

  • Epitheliaal carcinoom van de eierstok Een tumor bestaat uit cellen die het oppervlak van de eierstok bedekken. Dit is de meerderheid van de gevallen van eierstokkanker.
  • kiemceltumoren; : ontwikkelen zich in eierproducerende cellen.
  • Sarcomen : verschijnen in de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van vrouwelijke hormonen.
  • grenstumoren : komen ook voor in epitheelcellen. Artsen behandelen het door het getroffen gebied of de hele eierstok te verwijderen.
READ  Deze mummie in zeer goede staat werd ontdekt in Pompeii, archeologen stelden vragen

Waar is de pijn als de eierstokken pijn doen?

De ovulatie is voor sommige vrouwen een soms pijnlijke periode. Tijdens deze periode wordt pijn gevoeld in de eierstokken. Dit is echter niet de enige reden. Houd er rekening mee dat bekkenpijn meestal tijdelijk is. Maar bij sommige vrouwen kunnen deze pijnen andere oorzaken aan het licht brengen (spiraaltje, geslachtsgemeenschap, in-vitrofertilisatie, menstruatie).. Als u pijn in uw eierstokken voelt, aarzel dan niet om met uw arts te praten. Omdat hij de oorzaak van deze pijn kent. Wat de locatie van de pijn betreft, deze komt waarschijnlijk uit de linker- of rechteronderbuik. Alleen medische expertise kan de exacte oorsprong van deze pijn vaststellen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd :

⋙ Hier zijn de onmiskenbare eerste symptomen van kanker!

⋙ Deze suiker kan effectief zijn tegen kanker

⋙ Deze bloedtest is revolutionair, omdat hij 25 soorten kanker kan detecteren voordat ze zich zelfs maar vormen!

⋙ Borstkanker: effectieve behandeling zonder chemotherapie voor oudere vrouwen

⋙ Borstkanker: Uit onderzoek blijkt dat zwarte vrouwen eerder gescreend moeten worden