Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de onderzoekers verhoogt het volgen van deze regel na 60 jaar de levensverwachting

Volgens de onderzoekers verhoogt het volgen van deze regel na 60 jaar de levensverwachting

Volgens Amerikaanse onderzoekers moeten we niet per se proberen om af te vallen naarmate we ouder worden om gezond te blijven. Het geheim ligt niet in langer leven na je zestigste.

Dames klaar Mensen boven de 60 die een stabiel gewicht behouden, hebben een langere levensverwachting. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Californië (VS) en gepubliceerd in een tijdschrift Gerontologie Tijdschrift: Medische Wetenschappen. Amerikaanse wetenschappers analyseerden gegevens van meer dan 54.000 vrouwen om de relatie tussen gewichtsverschillen en een lang leven te beoordelen. Ze wogen deze vrouwen op verschillende tijdstippen (basislijn, na 3 jaar, na 10 jaar) om te zien of ze waren afgevallen of aangekomen of dat hun gewicht stabiel was gebleven. Ze vroegen de vrouwen ook of ze al dan niet vrijwillig waren afgevallen.

“51% minder kans om 90 jaar te worden”

resultaten? Vrouwen die minstens 5% van hun startgewicht verloren hadden een kleinere kans om 90 jaar of ouder te worden dan vrouwen die een stabiel gewicht behielden.. En de kans dat zij 90 jaar of ouder zouden worden, was 1,2 tot 2 keer groter. Dit is geweldig De afname was meer uitgesproken als het gewichtsverlies onbedoeld was (dat wil zeggen, als ze niet vrijwillig proberen af ​​te vallen). “Vrouwen die onbedoeld zijn afgevallen – 51% minder kans om 90 jaar te worden We kunnen de resultaten van het onderzoek lezen. Een overgewicht van 5% of meer, vergeleken met een constant gewicht, ging echter niet gepaard met een langere levensverwachting.

“Als oudere vrouwen merken dat ze afvallen terwijl ze niet proberen af ​​te vallen, kan dit een vergissing zijn Een voorbode van een slechte gezondheid en een indicatie van een afnemende levensduurProfessor Aladdin Shadyab, co-auteur van de studie in A gemeld. De onderzoekers wijzen er echter op dat sommige situaties gewichtsverlies vereisen voor de gezondheid. Voor mensen met overgewicht en/of obesitas kan afvallen bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Onderzoekers richten zich meer op snel en onbedoeld gewichtsverlies Een waarschuwingssignaal dat op een gezondheidsprobleem kan duiden. In dit geval wel Het is beter om een ​​arts te raadplegen.

READ  Monkeypox: eerste verdachte geval ontdekt in Frankrijk