Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We hebben grip gekregen op de meest indrukwekkende opvouwbare smartphone van 2023

Motorola maakt gebruik van MWC 2023 om een ​​roteerbaar smartphone-prototype te presenteren dat even verbazingwekkend als slim is. We hebben het ter hand kunnen nemen om onze eerste indrukken (maar ook onze zorgen) met u te delen.

Motorola’s draaibare smartphone-prototype op MWC 2023 // Bron: Frandroid

Bedriegen. We zijn erin geslaagd om het meest opwindende product op MWC 2023 te ontdekken: een oprolbare (of draaibare?) Smartphone. Een indrukwekkend concept dat we hebben kunnen aannemen en dat is ondertekend … Motorola.

Ik hou van dit concept 😍

Mijn MWC 2023 begint goed! Ik heb het binnenkort met jullie over deze verzamelbare (Roll-up? 🤔) smartphone @medewerker !!! pic.twitter.com/7EIxvOK7hu

– Omar met de titel (Omar Belkaab) 26 februari 2023

Razer is geïnspireerd door Razer

Als we de woorden “Rizr” op de achterkant van het apparaat kunnen lezen, heeft dit laatste geen officiële naam. Woordvoerders van Motorola praten gewoon over “Oprolbare proof of conceptMet andere woorden, het is een prototype, maar desondanks heeft het een sterke indruk op ons gemaakt omdat het echt goed doordacht was.

Motorola’s draaibare smartphone-prototype op MWC 2023 // Bron: Frandroid

De uitbreidbare smartphone wordt geleverd als een toestel met een 5-inch scherm met een beeldverhouding van 15: 9. Druk twee keer op de aan/uit-knop aan de zijkant en voilà! Het paneel klapt dankzij een gemotoriseerd systeem soepel uit en presenteert je een klassiek 6,5-inch scherm met een resolutie van 21:9.

Motorola’s draaibare smartphone-prototype op MWC 2023 // Bron: Frandroid

De overgang is echt soepel en indrukwekkend. De kans om vast te stellen dat het gebruikte scherm van hetzelfde type is als op de opvouwbare Motorla Razr – het is vrij logisch, je hebt in beide gevallen een flexibel paneel nodig. Aangezien het echter een opvouwbare smartphone is, vinden we hetzelfde principe terug als op het Oppo X 2021-prototype.

READ  AMD Ryzen 9 7950X: vloeistofkoeling bijna verplicht?
Motorola’s draaibare smartphone-prototype op MWC 2023 // Bron: Frandroid

Met andere woorden, het scherm wordt opgeborgen in een speciale – en enigszins verborgen – ruimte aan de achterkant van de smartphone. Merk op dat aan de achterkant een klein venster zichtbaar blijft om samenvattende informatie over een bestand weer te gevenAltijd te zien. Net wanneer u wilt profiteren van de 6,5-inch diagonaal, wordt dit verborgen deel aan de achterkant op de voorkant ingezet. Geloof me, ze doet haar deel.

Geweldige software-ervaring

Bovendien bleef het bij Motorola niet bij simpele toestellen. Het merk heeft al enkele toepassingen rond dit formaat bedacht. Ik denk aan drie voorbeelden: YouTube, Gmail en selfies.

Laten we beginnen met YouTube. Als je een video op de app afspeelt terwijl je je smartphone verticaal houdt, merk je niets bijzonders. Zodra het apparaat echter horizontaal wordt gekanteld, begrijpt het dat de video op volledig scherm moet worden bekeken en wordt automatisch de paneeluitbreiding geactiveerd. Ga terug naar het startscherm en trek de telefoon zelf eruit. smaakvol.

Motorola’s draaibare smartphone-prototype op MWC 2023 // Bron: Frandroid

Op Gmail is de demo ook best interessant. Als je door je inbox scrolt terwijl de smartphone het 5-inch formaat heeft, gedraagt ​​hij zich normaal. Als ik echter op de knop druk om een ​​nieuwe mail op te stellen, schuift het telefoonscherm automatisch naar beneden om plaats te maken voor het toetsenbord onderaan. Dat is weer slim.

Als je tot slot een selfie wilt maken, kun je jezelf fotograferen met behulp van de sensoren aan de achterkant om van betere kwaliteit te genieten en heb je dan een weergave terug op het deel van het scherm dat op de achterkant van de smartphone wordt opgeslagen. Om de beste positie te krijgen.

READ  The Last of Us deel 2 gecorrigeerd op 60 fps op PS5
Motorola’s draaibare smartphone-prototype op MWC 2023 // Bron: Frandroid

Als je de smartphone echter niet terug wilt leggen, kun je eenvoudig op de knop drukken om over te schakelen naar de camera aan de voorkant.

Maar waar zit dit verstopt? onderaan het scherm? Niet helemaal. Het openbaart zich pas als je de selfie-modus activeert: het scherm gaat heel iets open, maar dit keer onderaan en daar is de camera aan de voorkant te zien. Diezelfde bediening vinden we – met het scherm maar een paar millimeter lager – voor bellen.

Sterker nog, er zit naast de selfiecamera een slanke speaker zodat je met de compacte vorm van de smartphone gemakkelijk je telefoontjes aanneemt.

Zorgen over deze opvouwbare smartphone

Het is duidelijk dat er nog enkele zorgen over dit prototype bestaan. Kan het gemotoriseerde systeem aan boord in de loop van de tijd overleven zonder beschadigd te raken? Het merk communiceert hier niet over. Nog steeds bearish, we kunnen gealarmeerd zijn om te zien dat de bovenkant van de smartphone, wanneer deze is losgemaakt, bijzonder dun is. Lijkt vrij eenvoudig om daar in te breken.

Motorola’s draaibare smartphone-prototype op MWC 2023 // Bron: Frandroid

Laten we tot slot een onhandig detail uitlichten: het geluid dat de smartphone maakt wanneer deze wordt opgerold of uitgevouwen. De decibels schieten omhoog. Uiteraard willen we graag een discreter toestel.

Al deze vragen zitten waarschijnlijk al in de hoofden van de teams van Motorola, wat duidelijk geen geschatte releasedatum geeft voor een mogelijk voltooid en verkoopbaar model.

READ  Zakken van leven in de atmosfeer van Venus?

NB. Frandroid kon dit product besturen als onderdeel van een speciaal programma georganiseerd door Motorola voor enkele technische media.

Journalist Omar Babel is in Barcelona om MWC 2023 volledig te verslaan, maar hij is daar aanwezig als onderdeel van een persreis georganiseerd door Honor.