Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze nieuwe sms-truc richt grote schade aan en de gendarmerie waarschuwt

Het is een andere Nieuwe zwendel Het is het onderwerp van ons artikel. Het Objeko-team wil u nogmaals wijzen op de risico’s waaraan u wordt blootgesteld als u een mobiele telefoon bezit. Sterker nog, mensen gaan vooruit met een sms. Zonder verder oponthoud bieden we u alle nuttige informatie om uzelf te beschermen tegen deze nieuwe zwendel die veel slachtoffers maakt.

Oplichters communiceren via sms

Mogelijk hebt u dit type sms al ontvangen. Je zou denken dat het er vandaan komtNationaal Agentschap voor geautomatiseerde afhandeling van overtredingen (Antey). Maar dit is niet het geval. Nogmaals, oplichters doen zich voor als hun identiteit om hun slachtoffers te misleiden. En in dit bericht dat naar mobiele telefoons wordt gestuurd, vertellen ze je dat je een bestand hebt Te late betaling van de boete. De zwendel bestaat erin slachtoffers aan te moedigen zich te regulariseren door naar hun misdaaddossier te verwijzen.

Er zit dus een internetlink in deze sms. Zoals je je kunt voorstellen, hoeft dat niet Gelieve niet te klikken op dit adres. Deze zwendel circuleert namelijk de afgelopen weken massaal. Kwaadwillenden slagen er regelmatig in hun slachtoffers te misleiden en de politie waarschuwt ons op sociale netwerken. Deze waarschuwingen werden uitgezonden in verschillende regio’s van Frankrijk. Onder hen: Noord, Vienne, Finistère.

Nog een zwendel die waakzaamheid vereist

Helaas is deze truc die u waarschuwt voor een te late betaling van 35 euro niet de enige. Er zijn op dit moment nog verschillende andere sms-berichten in omloop. In februari communiceerden Weense gendarmes over deze oplichting via sociale netwerken. naast de Vals bericht van jou, sms’en roept de Crit’air-sticker en brandstoftoeslag op. Nogmaals, u wordt gevraagd om op links te klikken waarmee oplichters uiteindelijk uw persoonlijke gegevens kunnen achterhalen en toegang kunnen krijgen tot uw bankrekening.

READ  Xbox / Activision: overname door Microsoft zou kunnen mislukken volgens verschillende bronnen | Xbox One

De politie herinnert ons er echter voortdurend aan: Geen enkele Franse administratie vraagt ​​om wachtwoorden of bankgegevens Per sms, e-mail of telefoon. U mag deze informatie nooit openbaar maken via deze verschillende communicatiemethoden. Neem bij twijfel gerust contact op met de betreffende afdeling voor antwoorden. Als het om oplichting gaat, meld dit dan onmiddellijk om het aantal toekomstige slachtoffers zoveel mogelijk te verminderen.

Eén site voor het betalen van boetes

Met betrekking tot deze brief die zogenaamd naar u is verzonden door het Nationaal Agentschap voor Geautomatiseerde Misdaadafhandeling, weet dat er alleen isSlechts één website om zijn boetes te betalen. Dit is www.amendes.gouv.fr. Krijgt u een ander adres aangeboden, dan kunt u er zeker van zijn dat dit een poging tot fraude is.

Met deze informatie kun je niet voor de gek gehouden worden. Als je dit bericht krijgt en denkt dat je bijvoorbeeld een snelheidsboete krijgt, controleer dan meteen de internetlink waarop je moet klikken.