Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Watervliegtuig stort neer tijdens gebruik, geen gewonden

De toestand van het klimaat in Griekenland Het is nog steeds erg zorgelijk. Zondagmiddag stortte een watervliegtuig tijdens een operatie neer op het Ionische eiland Zante. Maar haar piloot is veilig en wel, hoorde AFP van Griekse brandweerlieden.

Het Betsytel-vliegtuig voerde een operatie uit om een ​​kleine brand op het eiland ten westen van het Griekse vasteland te blussen, toen het om onbekende reden neerstortte, aldus dezelfde bron.

Het getroffen eiland Evia

verre Oosten, Op het brandende eiland EviaDuizenden wanhopige inwoners keken zondag naar de “levende doden” terwijl de branden hun dorpen en land overspoelden, op de twaalfde dag.
Een golf van bosbranden in Griekenland en Turkije. “De strijd gaat door”, verklaarde de Griekse onderminister van Civiele Bescherming Nikos Hardalias, die verklaarde dat het “weer een moeilijke nacht” was voor Grieken en brandweerlieden.

Als de meeste branden Gemaakt in TurkijeDe ramp op Euboea, het op één na grootste eiland van Griekenland, bleef de meest alarmerende van het land. “We hebben branden gezien, maar deze situatie is ongehoord”, klaagt Nikos Papayano, een inwoner van Jovis, voordat hij zijn brandende dorp evacueert.

Zes dagen lang in de greep van branden, bood dit land, ingeklemd tussen Attica en de Egeïsche Zee, een schrijnend panorama. Langs de wegen besproeiden bewoners hun land met water, terwijl branden de dichtbeboste gebieden overspoelden.

Griekenland en Turkije beleven al bijna twee weken een uitzonderlijke hittegolf. Door hoge temperaturen aangewakkerde branden hebben acht mensen het leven gekost in Turkije, twee in Griekenland, evenals tientallen patiënten in ziekenhuizen.

READ  De Nederlanders, wereldkampioenen in maat, krimpen