Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dixie Fire werd de op een na grootste brand in de geschiedenis van Californië

Californische autoriteiten Nog steeds geen nieuws over drie mensen nadat de brutaliteit van Dixiefire voorbij wasHet is een brand die op zondag 8 augustus de op één na grootste in de staatsgeschiedenis werd.

Het Sheriff’s Office van Plumas County had nog steeds geen nieuws over drie mensen in Greenville, een marktstad die tegen het midden van de week meer dan 180.000 hectare had overspoeld. Gouverneur Gavin Newsom bezocht dit weekend de ruïnes van de stad en sprak zijn verwonding uit “diepe dankbaarheid” Het harde werk van de brandweerlieden.

Lees ook In Californië overspoelde de gigantische Dixie Fire de gemeenschap van Greenville

Deze brand escaleert sinds half juli, aangewakkerd door de verstikkende hitte, irritante droogte en constante wind.

Bij het oprukken van steile passen raakten drie brandweerlieden gewond tijdens de operaties. Duizenden inwoners zijn het gebied ontvlucht, velen hebben hun toevlucht gezocht in geïmproviseerde kampen – zelfs tenten – die vaak niet weten of hun huizen de vlammen hebben doorstaan. Ongeveer 370 gebouwen (huizen en andere gebouwen) zijn al verwoest. Ondanks herhaalde evacuatiebevelen van de autoriteiten, staan ​​sommigen er nog steeds op het vuur zelf te blussen, omdat ze bang zijn om vreemden niet aan hun veiligheid toe te vertrouwen.

Lees ook Brandweerlieden in Californië worden geconfronteerd met een brand die hun eigen sfeer creëert

5000 brandweerlieden

Bosbranden komen veel voor in Californië, zo erg zelfs dat de lokale bevolking zich soms afvraagt ​​wat er nog te branden valt. Maar door de klimaatverandering is deze zomer bijzonder gewelddadig. Een golfbaan met geel gras, ruiters die zwemmen in een meer dat maar een schaduw voor zichzelf is… In de omgeving zijn overal tekenen van droogte die branden aanwakkert.

READ  Mubasher - Duitsland: "Laten we niet toestaan ​​dat de pandemie ook onze samenleving verdeelt", zegt Frank-Walter Steinmeier

Het milde weer dit weekend bracht wat verlichting voor de 5.000 brandweerlieden die dag en nacht het vuur bestrijden, en het is nu al groter dan Los Angeles. Maar in het midden van de week worden hogere temperaturen verwacht en brandweerlieden denken dat de brand, die op 13 juli begon, pas op 20 augustus definitief geblust zal zijn.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Californië is de “brandepidemie” een probleem voor de volksgezondheid geworden

Volgens een voorlopig onderzoek is een vallende boom op een van de duizenden elektriciteitskabels die door het Amerikaanse landschap lopen de oorzaak van de brand. Die hoogspanningslijn is die van Pacific Gas & Company (PG&E), een particulier bedrijf dat al schuldig was aan het veroorzaken van het kampvuur, een brand die de stad Paradise bijna van de kaart veegde en 86 mensen doodde in 2018, slechts een paar kilometer verderop.

De wereld met AFP