Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 3600 gevallen en 24 doden in 6 dagen…

De gezondheidssituatie op Martinique blijft verslechteren volgens de laatste curve van de virusontwikkeling, aangezien een universitair ziekenhuis onder druk staat. De komende dagen kunnen hardere maatregelen worden genomen, als de curve niet wordt omgekeerd.

Tussen maandag 2 en zaterdag 7 augustus 2021 bereikte het aantal nieuwe bevestigde gevallen van Covid-19 in Martinique 3.684 (of 26.747 sinds 4 maart 2020). 24 mensen zijn de afgelopen zes dagen overleden (in totaal 167 doden sinds het begin van de epidemie).

Daarom blijft de epidemiologische situatie van het eiland zorgwekkend als altijd in het licht van deze cijfers die dagelijks worden bijgewerkt door het Agentschap voor Regionale, Prefecturale en Volksgezondheid van Frankrijk.

Op zaterdag 7 augustus 2021 waren er 253 ziekenhuisopnames, waaronder 34 mensen op de intensive care. Geen van hen is gevaccineerd, benadrukt de ARS.

Infectiegraad: 1166 (d.w.z. het aantal gevallen gedurende 7 dagen per 100.000 inwoners)

Positief tarief: 19,4 (dwz het aandeel positieve tests in alle analyses).

Een van de gangen van het Pierre Zobda Quitman-ziekenhuis in Fort-de-France.© Martinique I

Martinique, hervormd sinds 30 juli 2021, is hard getroffen door de vierde golf van coronavirus en het ziekenhuissysteem staat onder druk. Patiënten worden overgebracht naar ziekenhuizen in Frankrijk.

In het licht van een toestroom van nieuwe patiënten die ernstige tekenen van Covid vertonen, heeft CHUM tenten opnieuw geïnstalleerd bij de ingang van de eerstehulpafdelingen van het Pierre Zobda Quitman-ziekenhuis in Fort-de-France, “Om patiëntenzorg bij aankomst te vereenvoudigen”.

Premier Jan Castex heeft een verdubbeling aangekondigd van het aantal reanimatiebedden dat momenteel door de Army Health Service (SSA) wordt ingezet.

READ  Een tegenstander werd na een noodlanding op de luchthaven van Minsk aangehouden

Variabele delta-vooruitgang in Martinique

De deltavariabele roept zorgen op over een bredere maatschappelijke spreiding”, wijst op gezondheidsfunctionarissen op Martinique. Dit zou de aanscherping van de beperkende maatregelen in Martinique kunnen versnellen.

De deltavariant is verantwoordelijk voor 10% van de vervuiling, toen 20% en nu 40%. “Het vervangt het alfavirus. Het is besmettelijker dan voorheen. We riskeren een tweede fase na een indrukwekkende start van de epidemie, die indrukwekkend zal zijn.” waarschuwt Jerome Feige, directeur van Ars Martinique. De deltavariant is al de meerderheid in Guadeloupe, 200 km van Martinique.

Insluiting zoals de eerste keer?

Gezien de gezondheidssituatie die op Martinique blijft verslechteren, moet de gouverneur mogelijk de huidige opsluiting verscherpen. Na het gebruikelijke overleg met de economische en politieke wereld kan hij opsluiting van klasse 1 toepassen, dat wil zeggen dat alles behalve voedselwinkels zal worden gesloten zoals het geval was tijdens de eerste opsluiting in 2020.

De vorige drie inperkingsmaatregelen verminderden de vervuilingsgraad met 75% (maart tot mei 2020, 8 weken), (oktober tot december 2020, 6 weken) en van april tot mei 2021, voor een periode van 3 weken. De vierde insluiting begon op 31 juli 2021 voor een periode van 3 weken met een evaluatie van de situatie medio augustus.

Het doel van de reservering is om de curve te doorbreken, het aantal besmettingen te verminderen en het gebied te beschermen voor de start van het schooljaar.

Stanislas Cazelles (28 juli 2021 in de provincie)

vaccinatie

Per 3 augustus 2021 hebben 56.580 mensen twee injecties gekregen en slechts 79.419 hebben er één gekregen. Dit aantal is erg laag volgens wetenschappers en artsen, die oorspronkelijk uit Guadeloupe, Guyana, Martinique en Réunion komen en/of in deze landen hebben geïnvesteerd.

READ  Volgens Burnie zou het uitstellen van de avondklok 'de favoriet van een restauranteigenaar' zijn.

Ze roepen hun landgenoten en iedereen die daar woont op om zich “zo snel mogelijk” te laten vaccineren tegen Covid, “In het licht van de gezondheidsramp waar we in zitten”.

Opleggen van beperkende maatregelen

Ondertussen zullen 200 politieagenten en gendarmerie-agenten worden ingezet op alle wegen van Martinique “dag en nacht” Om reisregels te handhaven.