Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de langetermijneffecten van vaccins die gebruikmaken van messenger-RNA-technologie?

Veel onderzoekers beantwoorden deze vraag.

eenIs er voldoende kennis over de langetermijneffecten van een nieuwe technologie als messenger RNA? Onze collega’s van La Voix Du Nord stelden deze vraag aan een expert.

Anne Goffard, een viroloog, herinnert zich dat deze technologie niet nieuw is. “In feite is het mRNA-vaccin sinds het begin van de jaren 2000 op mensen getest. Het is waar dat dit niet werd getest in de preventieve strategie met betrekking tot Covid vandaag, maar in een ander vaccinatiedoel, behandeling genaamd. We wilden mensen vaccineren met ziekten zoals als kanker.”

Late realisatie van bijwerkingen

“We zeiden tegen onszelf:” We gaan ze vaccineren, en het zal hun immuunsysteem stimuleren dat zichzelf zal verdedigen tegen kanker. Het werkte niet. Maar we doen nog steeds tests in het laboratorium, op verschillende families van dieren en op mensen met verschillende populaties, gevolgd door meerdere jaren na de tests Dit stelde ons in staat om te zien dat er geen effecten waren op de vruchtbaarheid, en het leidde ook niet tot langdurige auto-immuunziekten, noch tot kanker. We wisten dat er geen late en ernstige bijwerkingen geassocieerd met deze technologie.”

READ  Top 10 voedingsmiddelen met de beste voedingswaarde - Ouest-France avondeditie