Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat ziet de persoon die mijn QR-code scant op zijn scherm? – launch

COVID-19 pandemie in Frankrijkeen bestand

De TousAntiCovid Verif-app geeft weinig informatie weer over de persoon die de kaart vasthoudt. Die laatste bevat eigenlijk meer data, makkelijk toegankelijk.

Vraag gesteld op 10 augustus 2021

We hebben verschillende vragen ontvangen met de vraag wie verantwoordelijk is Plaatsen waar een gezondheidsvergunning verplicht is Wanneer ze QR-code scannen voor mensen met beroemde sesam.

de 5 augustus wet Duidelijk over dit onderwerp: een gezondheidskaart presenteren “Het is geïmplementeerd in een vorm die alleen geautoriseerde personen of diensten in staat stelt om controle te garanderen over de kennis van de gegevens die strikt noodzakelijk zijn om hun controle uit te oefenen.” de Decreet van 7 augustus wijzig het van 1 juni Brengt hierin twee niveaus tot stand: “Absoluut nodig”, Afhankelijk van de staat waarin de gezondheidsvergunning wordt gecontroleerd.

In de meeste gevallen (zoals bij de ingang van een restaurant of museum bijvoorbeeld), kan alleen de controlerende persoon het weten “Achternamen, voornamen en geboortedatum van de persoon die bij het bewijsstuk betrokken is, evenals het positieve of negatieve resultaat van het bezit van een compatibel bewijsstuk”, Volgens de wet. Concreet: Wanneer we een QR-code scannen met de TousAntiCovid Verif (TAC Verif) app, die bedoeld is om te worden gebruikt door de beheerders van plaatsen waar de pas wordt aangevraagd, weten we alleen de voornaam, identiteit, geboortedatum en geldigheid of niet de gezondheid van de pas. We kunnen een idee krijgen door de screenshots van TAC Verif te bekijken die beschikbaar zijn op Platformen waar de applicatie kan worden gedownload.

READ  le meilleur joueur du monde était un tricheur ?

De bekende informatie is echter belangrijker met betrekking tot: Personen onder de 12 jaar Jarenlang willen reizen van of naar Frans grondgebied, Corsica of een gemeente [d’outre mer], evenals voor personen die betrokken zijn bij vervoersdiensten” (31 mei wet). In dit geval, Bevoegde personen en diensten kunnen via bewijsstukken de namen, voornamen en geboortedatum van de betrokkene aflezen, evenals informatie over het uitgevoerde keuringsonderzoek of vaccin (datum van voltooiing, staat waarin de handeling is verricht, soort test) of vaccin, fabrikant van de test of het vaccin, rang van injectievaccin of testresultaat, instantie die het certificaat heeft afgegeven, testcentrum en unieke identificatiecode voor het certificaat)”, Het heeft nu het gewijzigde besluit op 1 juni.

In feite, zoals veel netizens hebben opgemerkt (hier waar zijn De QR-code bevat bijvoorbeeld deze gegevensset, die heel gemakkelijk toegankelijk is. Als u een applicatie gebruikt die dit formaat leest, krijgt u op het eerste gezicht een onbegrijpelijke reeks tekens. Het is eigenlijk codering, dat een bestand Het script kan eenvoudig worden vertaald in een begrijpelijke taal. Dit is ook wat ten minste één website al biedt, saniasse.fr.

We hebben deze website en dit script getest op de QR-code van de gezondheidskaart van de gevaccineerde. Nous avons ainsi pu connaître le pays de vaccinatie de cette dernière, le nombre de doses qu’elle a reçues et combien il lui en faudrait pour être entièrement vaccinée (si ce chiffre est un, on peut penser a eu que déjé cette bijvoorbeeld) . Maar ook de datum van de laatste injectie of het gebruikte vaccinmerk. Deze grotere set gegevens valt onder de verantwoordelijkheid van degenen die verantwoordelijk zijn voor de controles Van of naar Frankrijk Je wordt geacht toegang te hebben. In feite kan iedereen het ook lezen (maar niet via de TAC Verif-app).

READ  Ongekende teleportatie binnen een kwantumnetwerk

Merk op dat de overheid controles met andere applicaties dan TAC Verif wil toestaan. De mogelijkheid voorzien door het hierboven vermelde decreet van 7 augustus. Kan deze baan vervullen “Elk ander leesapparaat dat voldoet aan de voorwaarden die zijn gespecificeerd in opdracht van de ministers die verantwoordelijk zijn voor Volksgezondheid en Digitaal.” Als dit besluit niet wordt genomen, weten we al dat een dergelijk apparaat aan de volgende eisen moet voldoen: “Gegevens worden alleen verwerkt voor de periode van één controle over de beweging of toegang tot een plaats, faciliteit of dienst en alleen.” [les noms, prénoms et date de naissance de la personne] Kan tijdelijk worden vastgehouden voor de duur van de controle. De gegevens kunnen niet worden opgeslagen en hergebruikt voor andere doeleinden.” Altijd volgens de wet.

‘Belangrijke garantie’

Het Nationaal Comité voor Informatica en Vrijheden (CNIL) heeft een groot deel van de Zijn laatste beraadslagingen in dit onderwerp. Het vat het doel van deze uitbreiding samen: toestaan “Verificatie van ondersteunende documenten op eindapparaten die geen toegang hebben tot de applicatiewinkels waar de TousAntiCovid Verif-applicatie momenteel beschikbaar is” (Momenteel Google Playstore en Apple Store). Maar maak het ook mogelijk Een online gezondheidskaartcontrole (bijvoorbeeld bij het online inchecken als onderdeel van een vlucht) om de verificatie in bepaalde omgevingen met een hoog volume te vergemakkelijken, met name om wachtrijen (luchthavens, stations, enz.) te verminderen.

Cnil doet een aantal aanbevelingen: Stimuleer zoveel mogelijk het gebruik van TAC Verif, of laat mensen in ieder geval altijd de touwtjes in handen hebben via deze app in plaats van een andere. Vooral omdat TAC Verif was ‘Geavanceerd[e] onder toezicht van de overheid door de Nationale Persgroep, die “Het vormde een belangrijke waarborg om verduistering van gegevens te voorkomen”, denkt Cnil. De Commissie roept de overheden daarom op om uiterst voorzichtig te zijn met alternatieve systemen voor het TAC Verif-systeem, met name met betrekking tot gegevensbescherming en beveiliging.

READ  Microsoft probeert een einde te maken aan de controverse over de minimale configuratie om over te schakelen naar Windows 11