Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom zoekt NASA naar kandidaten om het leven op Mars te simuleren?

Droom jij ervan om op Mars te leven? Dan is deze taak iets voor jou. NASA zoekt vrijwilligers om het leven op de Rode Planeet te simuleren. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie plant al binnen enkele decennia een mogelijke bemande vlucht naar Mars.

NASA heeft zojuist een ietwat speciale oproep gedaan: het werft vrijwilligers om het leven op Mars te simuleren. Ze gaan een jaar lang wonen in een prefab gebouw van 150 vierkante meter, gelegen in het centrum van de US Space Agency in Texas. Doel: De fysieke en psychologische uitdagingen testen die astronauten kunnen tegenkomen tijdens een missie naar de Rode Planeet.

“Interacties testen tussen mensen die op hun eigen apparaten zijn achtergelaten”

Hoeveel water, koolstofdioxide of voedsel is nodig voor een reis naar Mars? Wat is de hoeveelheid geproduceerd afval? Dit zijn de belangrijkste vragen voor NASA. Voor astrobioloog Michel Fiseau, die werd vergezeld door Europa 1, moet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie “interacties testen tussen mensen die alleen worden gelaten”.

Om te solliciteren zijn er nog wel enkele voorwaarden. Je moet tussen 30 en 55 jaar oud zijn, Amerikaans staatsburgerschap hebben en een diploma in wiskunde, natuurkunde of techniek hebben. De vier succesvolle kandidaten zullen een jaar zelfstandig wonen. Ze communiceren alleen met elkaar of met bots.

Meting is nodig tot op de dichtstbijzijnde gram

Ook als een echte expeditie naar de Rode Planeet op dit moment niet op de agenda staat, blijft deze simulatie een belangrijke stap. “Het is noodzakelijk om nu te beginnen met het berekenen van een aantal dingen onder reële bedrijfsomstandigheden”, benadrukt Michel Fiseau. Alvorens te specificeren: “Als we een tekort aan zuurstof of een tekort aan water zouden hebben op Mars, zou er een echt probleem zijn!”

READ  Uitgebreide creativiteitshelikoptermissie op Mars

Het meten van vereisten tot op de gram nauwkeurig helpt ook om de kosten van toekomstige taken te verlagen. Het vereist een grote financiële investering. Vooral tijd: ruimtevaartorganisaties plannen geen menselijke ruimtevluchten naar Mars voor 2040.