Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat weten we over de verspreiding ervan in Afrika?

Inzicht in de manier waarop het virus zich in Afrika heeft verspreid, is essentieel om het land in staat te stellen zijn verdediging te verbeteren, allemaal beperkt door de staat van de gezondheidsinfrastructuur.

eenMet ongeveer 6,3 miljoen geregistreerde infecties en 160.000 doden, is het aantal officieel gemelde gevallen bereikt Afrikaans centrum voor ziektebestrijding en -preventie Het lijkt erop te wijzen dat Covid-19 zich weinig verspreidt in Afrika: aangezien de prevalentie van besmetting met dit coronavirus minder dan 1% zal zijn. Het verhaal dat verteld wordt door de eerste resultaten van seroprevalentieonderzoeken, die het mogelijk maken om het percentage mensen dat in contact is gekomen met het virus te schatten door de antilichamen in hun lichaam op te sporen, is echter heel anders. Monsters en analyses van verschillende populaties (bloeddonoren, zorgverleners, algemene bevolking, enz.) wijzen al op een hoge prevalentie van SARS-CoV-2-infectie, Gemiddeld ongeveer 20%, en tot 60% afhankelijk van de locatie. De verspreiding van Covid-19 in Afrika Het kan dus veel krachtiger zijn dan geadverteerd. Hoe verklaart hij deze schijnbare discrepantie tussen het aantal bevestigde gevallen en de resultaten van serologische studies? Wat is de echte dynamiek van de epidemie in Afrika?

Lees ookCovid-19-vaccin geproduceerd in Afrika: Kaapstad wordt gekozen door Pfizer-BioNTech

serologische tests

Wanneer het virus ons lichaam binnendringt, detecteert ons immuunsysteem eiwitten (ook wel antigenen genoemd) en produceert het antilichamen. Deze zullen dan hechten aan de virale eiwitten voor el […] Lees verder

READ  Hittegolf 2 jaar geleden: 42,6°C in Parijs op 25 juli 2019!