Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een exoplaneet noemt zichzelf bij verrassing in Khufu-satellietwaarnemingen

Een artikel van 28 juni rapporteert over de onverwachte waarneming van een exoplaneet door de Khufu-satelliet. Toen bestudeerde het instrument twee planeten rond de ster Nu2 Lupi, op 48 lichtjaar afstand.

Het is een onverwachte gebeurtenis die geluk maakt Astronomie wetenschappers. In een studie gepubliceerd op 28 juni in natuurlijke astronomie, heeft een team van onderzoekers onder leiding van Dr. Laetitia Delreese de waarnemingen van de satelliet gedetailleerd beschrevenwie welke Khufu (arme) Karakterisering van de exoplaneet maan قمر of satellietkarakterisering van de exoplaneten). Laatstgenoemden noteren de gegevens over twee planeten die voor passerenster Nu2 Lupi, op 48 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Wolf, toen een derde werd uitgenodigd voor het feest. De onderzoekers aarzelden niet om het uiterlijk van deze “fotobom” (een plotselinge en onverwachte peeling van een element in een afbeelding) te overwegen. ster. Genoemd Nu2 Lupi d III extrasolaire planeet المجموعة Het systeem mag in eerste instantie niet voor zijn ster passeren. Dit gastvrije evenement stelde onderzoekers in staat om ook de samenstelling ervan te bestuderen Zijn fysische en chemische eigenschappen.

Zeldzame ‘ongeëvenaarde’ planeet

De drie planeten die om Nu2 Lupi draaien, respectievelijk “b”, “c” en “d”, worden in 2019 vermeld door aarde instrument gitaren (Hoge precisie radiale snelheid planeetzoeker). Tracker van exoplaneten hij-geit Hij was in staat om hun baanparameters te bepalen en bepaalde dat de twee sterren periodiek voor hen passeren. Als het bestaan ​​van planeet D echter bekend is bij wetenschappers, dan is dat niet het geval astrofysicus Het werd niet verwacht in het gezichtsveld te verschijnen du satelliet Khufu. Vervolgens bestudeerde hij de laatste b en c, met als doel gegevens te verzamelen die het mogelijk zouden maken om met name hun samenstelling te bepalen.

READ  Massa-extincties: The Missing

De passage van een exoplaneet d voor Nu2 Lupi heeft onderzoekers in staat gesteld om de kans te grijpen om de planeet te bestuderen. Atmosfeer en geconfigureerd. Elke planeet heeft zijn eigen kenmerken en wordt aangetrokken tot op korte afstand van de ster, met a Revolutie periode 11,6 dagen voor Planeet B, 27,6 dagen voor Planeet C en 107,2 dagen voor Planeet D, de verste in het systeem.

David Ehrenreich, een professor aan de Universiteit van Genève die aan Khufu werkt, aarzelde niet om de ontdekte Derde Wereld te beschrijven als “zonder equivalent” dat tot nu toe bekend was. De nabijheid van Nu2 Lupi verhindert echter dat deze exoplaneten leven herbergen. zij hebben geologie Met name de drie die vallen onder de categorie ” superterres Elk heeft een bestand Massa Tussen 4.62 en 11.29 Aarde fans. Atmosferische analyse maakte het mogelijk om de samenstelling ervan te bepalen. Planeet B is grotendeels rotsachtig, terwijl planeet C en D onder water staan. Dit verspreidt zich op hun oppervlak in de vorm van ijs of stoom, vanwege de sterke Druk En de intense hitte veroorzaakt door de korte afstand van hun ster. Tegelijkertijd is alles ingepakt Gas waterstof enhelium.

Wat de verrassing veroorzaakt en de zeldzaamheid van deze planeten verklaart, komt voornamelijk van de waarneming: de hoeveelheid water die aanwezig is op de lichamen C en D komt overeen met ongeveer een kwart van hun individuele massa. Op aarde vertegenwoordigt 72% van het met water bedekte oppervlak slechts 0,1% van de totale massa.

Deze indrukwekkend nauwkeurige gegevens zijn verkregen dankzij een rigoureuze techniek die nodig is om de atmosferen van exoplaneten te analyseren: spectroscopie Kruispunt.

READ  Dit zijn de 5 machines die de meeste calorieën verbranden in de sportschool

Exoplaneetvorming: een precieze techniek

De studie van exoplaneten laat geen ruimte voor onnauwkeurigheden. Om de samenstelling te bepalen van objecten die rond sterren als Nu2 Lupi draaien, hebben astronomen twee methoden gecombineerd in één: de transitmethode en spectroscopie, die Radiale snelheidsmethode:.

De eerste toegestaan Op de TESS-satelliet Om het bestaan ​​van planeten B en C te certificeren. Door de ster te observeren, is het mogelijk om zijn fluctuaties in detail te beschrijven helderheid Periodiciteit en berekening van de radiale snelheid van een hemellichaam door observatieDoppler effect Vanwege het onderwerp waarnaar wordt verwezen in een spook van de ster. Het wordt dan mogelijk om te berekenen Looptijd De revolutie van een exoplaneet en de bepaling van zijn massa.

Toen de exoplaneten b, c en d voor hun ster passeerden, kon Khufu dankzij spectroscopie gegevens ontvangen over de samenstelling van hun atmosfeer. Deze methode maakt het mogelijk om de spectrale samenstelling te observeren van het door Nu2 Lupi uitgezonden licht dat door de gaslagen op het oppervlak van deze planeten gaat. een spectrum Het zal de ontvangen signalen breken. Elektromagnetische straling van de ster gaat door materialen die sommige materialen kunnen absorberen golflengten. De Spectrometrie Het zal dan mogelijk zijn om de chemische samenstelling van het verknoopte materiaal te bepalen, hier de verschillende elementen die aanwezig zijn op het oppervlak van Nu2 Lupi b, c en d.

Met deze observatie van Khufu, als studies van het Nu2 Lupi-systeem veel vooruitgang boeken, is het nog steeds het onderwerp van vragen. Onderzoekers van de European Space Agency hebben al hun intentie uitgesproken om een ​​vliegtuig te lancerenoog Van de satelliet op de drie exoplaneten.