Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het infectiepercentage neemt toe, maar het niveau van ziekenhuisbehandeling blijft op 23 juli dalen

Het aantal Covid-19-besmettingen in Bretagne begon in juli weer te stijgen. Het aantal ziekenhuisopnames is sinds mei gedaald. Vaccinatie heeft een significante toename gezien met 63,4% van de Bretonse bevolking die op 23 juli 2021 is gevaccineerd. Onze curven en grafieken.

Het Regionaal Gezondheidsagentschap heeft zojuist zijn laatste bijgewerkte verklaring gegeven over de gezondheidssituatie in Bretagne. Een voorzorgsbericht wordt gegooid, “In heel Bretagne nemen de besmettingscijfers toe. Het is essentieel om collectieve waakzaamheid te bewaren, en in het bijzonder respect voor barrièrebewegingen. De beste bescherming blijft vaccinatie, toegankelijk voor iedereen, vanaf 12 jaar”.

Het infectiepercentage is nu 67 gevallen per 100.000 inwoners regionaal, met een positief percentage van 2,8% vanaf 23 juli 2021.

► Hier is de evolutie van het infectiepercentage in Bretagne

De situatie verbetert nog steeds in ziekenhuizen

Het niveau van ziekenhuisverzadiging is een indicator die de evolutie van de epidemie onthult. Op 23 juli werden 279 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (-10 in één week), waarvan 16 op de intensive care, of 1 minder per week.

covid vaccin in bretagne

De vaccinatiegraad van de Bretonse bevolking is 63,4% (minstens één dosis voor alle leeftijden), met 3.733.544 injecties.

► In Frankrijk

Het directoraat-generaal Volksgezondheid werkt op nationaal niveau gegevens bij over de evolutie van de besmetting met het coronavirus. Onderstaande grafiek vergelijkt de aanwezigheid van bevestigde gevallen in de verschillende Franse regio’s, maar ook in het buitenland.

Gebruik de opties op de kaart om de details te verbeteren.