Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat we dachten te weten over ons metabolisme kwam in twijfel

Hoe verschilt ons energieverbruik met de leeftijd? het antwoord, Gepubliceerd in het tijdschrift Wetenschap 12 augustus onthult verschillende verrassingen. Denkt u dat de puberteit, de jaren ’30 of ’40 en de menopauze veel onderbrekingen in ons primaire energieverbruik vertegenwoordigen? Welnee. “Het klinkt misschien vreemd, maar de timing van de verschillende metabolische perioden in ons leven valt niet samen met deze belangrijke stadia van het bestaan”, vat Hermann Pontzer van de Duke University in Durham (VS) samen. Hij is de eerste auteur van deze internationale studie, gecoördineerd door John Speakman, University of Aberdeen (VK).

Laten we niet vergeten dat metabolisme niet beperkt is tot energieverbruik: het is de reeks biochemische reacties die plaatsvinden in een organisme waardoor het kan overleven, ontwikkelen, interageren met de omgeving, reproduceren … In deze studie werd het energieverbruik gemeten in 6421 mensen In de leeftijd van 8 dagen tot 95 jaar, uit 29 landen, waarvan 64% vrouw – een enquête evalueerde ook hun fysieke activiteit. Het totale energieverbruik van een persoon is in feite gelijk aan de som van hun uitgaven in rust (of “basismetabolisme”, waardoor het lichaam zijn vitale functies in activiteit kan behouden) en de uitgaven die verband houden met hun dagelijkse activiteiten. , vooral fysiek. . Deze totale uitgaven zijn afhankelijk van de lichaamsmassa, vooral de vetvrije massa (onze spiermassa). Daarom vergeleken de onderzoekers de evolutie van deze uitgaven met leeftijd bij gelijke vetvrije massa enerzijds en equivalente fysieke activiteit anderzijds.

READ  Vaccinatiegerelateerde trombose: "Op de lange termijn kan het nodig zijn om af te zien van adenovirusvaccins."