Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat verandert er voor uw geld in 2023: Livret A, PEL … Ontdek de nieuwe verhogingen

Wat verandert er voor uw geld in 2023: Livret A, PEL … Ontdek de nieuwe verhogingen

eenvoudig
Het nieuwe jaar ingaan betekent een herevaluatie van het Housing Savings Plan (PEL) en het bonusniveau van Livret A. La Dépêche.

Het is in 2021 al twee keer gestegen en de salarissen van spaarrekeningen zullen in 2023 opnieuw stijgen. In het licht van de inflatie kondigde François Villeroy de Gallo, gouverneur van de Bank of France, op 12 december een nieuwe verhoging van Livret A aan met Midi-verzending.

Hij bevestigde dat er op 1 februari 2023 een nieuwe verhoging komt in onze kolommen, zonder het bedrag van de verhoging van dit tarief te specificeren. Livret A is dit jaar al twee keer verhoogd, van 0,5% naar 1% in februari 2022 en van 1% naar 2% in augustus 2022.

Dubbele PEL

Met betrekking tot het People’s Savings Book (LEP), bedoeld voor mensen met een laag inkomen, zou de verhoging “groter moeten zijn”, vervolgde de gouverneur van de Bank of France in BFM-tv. Het tarief steeg van 1% naar 2,2% en vervolgens naar 4,6% in augustus 2022. Volgens hoofdstadzou op 1 februari meer dan 6% moeten bedragen.

Ook het Woningspaarplan (PEL), dit product waarmee spaargeld wordt gecreëerd voor de aankoop van onroerend goed, dat momenteel wordt betaald aan 1%, wordt in 2023 geherwaardeerd. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Financiën op donderdag 8 december bekend. , “de herwaardering naar 2%, van 1% vandaag, voor residentiële spaarplannen (PEL) open vanaf 1 januari 2023.” “Dit is een nieuwe impuls voor de Franse besparingen na de stijging van de Leverett A-tarieven”, zei minister van Economie Bruno Le Maire.

READ  Wie is Caroline Ellison, een van de nieuwe personages in het FTX-schandaal?