Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rimac geeft details over het ‘volledig krankzinnige’ project voor de toekomstige hybride Bugatti

Verrassend genoeg werd Mate Rimac vorig jaar de nieuwe eigenaar van Bugatti. Deze Kroatische zakenman neemt een kijkje in het “gekke” verhaal van zijn overname en zijn aanstelling.

In juli 2021 nam de Volkswagen Groep officieel afscheid van het prestigieuze merk Bugatti. Porsche behield echter enige controle, Maar het was Mate Rimac die de jackpot won.

Oprichter van het gelijknamige merk, gespecialiseerd in elektrische supercars, En zo werd hij CEO. Een belangrijke aandeelhouder van 55% van de Bugatti-Rimac joint venture, en onder zijn controle zullen toekomstige elektrische Bugatti’s worden geboren.

“Het is een van de gekste dingen.”zei Remac Uitdrukkelijk Uitdrukkelijk Over zijn gesprek met Stephan Winkelmann en daarna Volkswagen. “We praten met alle autofabrikanten. We werken samen aan grote projecten.”

“Toen Winkelmann CEO van Bugatti was, kwam hij verschillende keren naar ons toe om de volgende generatie auto’s te ontwikkelen. Het moest een elektrische SUV worden, vergelijkbaar met de Ferrari Purosangue. In die tijd moesten we de aandrijflijn van de Rimac Concept vernieuwen. Twee. “

Toen belde de Chief Strategy Officer van de Volkswagen Group me op en zei dat hij over Bugatti wilde praten. Midden in het gesprek zei hij gewoon: “Wat denk je ervan om het bedrijf over te nemen?”. »

Voor alle duidelijkheid: Volkswagen heeft simpelweg overwogen om het Franse merk stop te zetten. “VW had verschillende opties, waaronder het merk vermoorden of aan iemand anders verkopen. Maar er is niet slechts één mening binnen VW. Er zijn veel mensen met verschillende meningen: de raad van bestuur, de familie Piech, de familie Porsche, de staat…”

Twee verschillende manieren tussen Bugatti en Rimac

Rimac erkent tijdens dit gesprek in 2019 aanvankelijk niet in dat voorstel te geloven. “Ik dacht dat het een bug was in The Matrix of ik begreep het verkeerd. Ik kon niet geloven dat het echt was.”

“Dus ik vroeg hem om de vraag te herhalen toen hij me maanden later weer belde en zei: ‘Wil je je Bugatti terug?’ Toen hij erover begon te praten, besefte ik hoe logisch het voor iedereen was, dat het een overwinning was -win situatie Twee jaar om de deal af te ronden.”

De persoon die altijd al de twee entiteiten heeft willen scheiden, legt uit hoe hij twee visies op de auto zal behouden. Hij wil het artistieke en luxueuze erfgoed van Bugatti en de over-the-top benadering van zijn eerste creaties behouden.

READ  Hoe aankopen van onroerend goed het nieuwe doelwit voor hackers werden

“De technologie zal anders zijn, maar de aanpak ook. Bugatti is erfgoed, vakmanschap en 100 jaar geschiedenis. Het is een beetje aristocratische luxe.”

“Technisch gezien hebben we nog verbrandingsmotoren voor de nabije toekomst, en deze is luxer. Het moet ook een beetje serieus zijn. Het is alsof je naar de opera gaat en 400 km/u op de snelweg rijdt als een Bugatti. Het zou mooier zijn, met analoge instrumenten, tot een beetje zoals een klok.”

“Met Rimac willen we dat het helemaal te gek is, volledig elektrisch, driftend met 60 km / u met een gigantische rookwolk achter je, onafhankelijke driftmodi en futuristische dingen.”

“Ik heb het gevoel dat we twee ideale paletten hebben voor heel verschillende vormen van supercar. Bugatti zal meer neigen naar de schone kunsten – natuurlijk zullen de prestaties altijd van topklasse zijn – maar er zal een technische benadering zijn. Rimac zal proberen de wetten van de fysica. »

Een ‘gloednieuwe’ Bugatti zonder de W16

We wisten al dat de toekomstige Bugatti een hybride zal zijn, aangezien het onlangs werd aangekondigd door Molsheim. Wat Mate Rimac ons echter vertelt, is dat zijn bedrijf volledig is afgestapt van elektriciteit.

Inderdaad, zodra duidelijk werd dat hij een Bugatti ging kopen, lanceerde hij een project met een verbrandingsmotor. Hierdoor kan de volgende hybride de eerbiedwaardige W16, een erfenis van de Volkswagen-groep, niet gebruiken.

“Het was geen gemakkelijke tijd, maar ik wist precies wat ik wilde dat de volgende auto zou zijn. We zijn zelf begonnen met het ontwikkelen van een verbrandingsmotor en wat je volgend jaar zult zien, is absoluut krankzinnig.”

“Ik denk dat iedereen onder de indruk zal zijn als ze zien wat we hebben gedaan. Twee jaar voordat we aan de slag gingen, begonnen we met de ontwikkeling van een nieuwe verbrandingsmotor, wat niemand had verwacht.”

Het model zou dus niets gemeen hebben met de Bugatti Chiron, en ook niets met de Rimac Nevera. “Het wordt een herschikte supercar.”

“Het is gloednieuw, dus er is geen enkel stuk dat uit de auto is overgenomen. Niets is overgenomen van Cheiron, niets is overgenomen van Nefer. Alles is helemaal opnieuw gemaakt. “


Lees ook
Rimac Nooit bewezen de snelste elektrische auto te zijn met meer dan 400 km/u

READ  Damien Vale, CEO van Twitter Frankrijk, heeft zijn vertrek aangekondigd