Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

lonen, gemiddelde stijgingen van 3,7%, een versnelling die in 20 jaar niet gezien is

lonen, gemiddelde stijgingen van 3,7%, een versnelling die in 20 jaar niet gezien is

Veel gewoonten zijn door elkaar geschud en spanningen zijn nog niet klaar om te doorbreken.

Tegenover een recordinflatie liggen loonsverhogingen op ieders lippen. De lente is nog maar net voorbij, de ngo’s staan ​​in het najaar weer voor een tweede ronde bij verschillende bedrijven.

Als gevolg hiervan stegen de lonen aan het einde van het derde kwartaal met 3,7% op jaarbasis, een versnelling die in 20 jaar niet meer is gezien.

Maar dit is niet genoeg om de inflatie bij te houden, die op het hoogste niveau staat sinds de jaren 80. Sommige bedrijven hebben dit gecompenseerd met winstdeling of winstdelingsbonussen.

Nieuw ontwikkelde NGO

Bovendien is de nieuwe premie van Macron ook succesvol geweest met meer dan 700.000 betrokken werknemers. Ten slotte worden door veel bedrijven minder gewone tools geactiveerd, zoals transportbonussen of restaurantkaartjes.

Het is echter niet genoeg om de onvrede die in veel groepen explodeert te onderdrukken. TotalEnergies, EDF, grote banken of zelfs SNCF geven grote cheques uit om de temperatuur te verlagen.

Maar de rustperiode kan van korte duur zijn. Met een inflatiepiek van 7% aan het begin van het jaar, hebben veel bedrijven begin volgend jaar of zelfs vanaf het einde van dit jaar het voortouw genomen met vervroegde NAO 2023.

READ  De Zwitserse frank bereikt een nieuw record ten opzichte van de euro - rts.ch