Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De regering verscherpt het bestuur, roepen de Nubiërs

De regering verscherpt het bestuur, roepen de Nubiërs

AFP/Twitter Het ontwerpbesluit werkloosheidsverzekering heeft Nupes aan het huilen gemaakt over een uitspraak die de duur van werkloosheidsuitkeringen drastisch verkort.

AFP/Twitter

Het ontwerpbesluit werkloosheidsverzekering heeft Nupes aan het huilen gemaakt over een uitspraak die de duur van werkloosheidsuitkeringen drastisch verkort.

Politiek – Het is een slechte kerstverrassing. Op vrijdag 23 december heeft het ministerie van Arbeid de sociale partners een ontwerpdecreet toegezonden Nieuwe hervorming van de werkloosheidsverzekeringdie dat van een extensie voorziet Werkloosheidspercentage Minder dan 6% (tegenover 7,3% momenteel), vergoedingstermijn wordt verkort met 40%, niet 25%.

De indieningspapieren voor het besluit specificeren het volgende: De voorwaarden voor toepassing van deze bepaling worden verwezen naar een besluit van de Raad van State, dat na raadpleging wordt genomen. Met sociale partners, volgens een document geraadpleegd door AFP en aanvankelijk openbaar gemaakt door de AEF.

Het probleem is dat de sociale partners ervoor zorgen dat deze nieuwe bepaling niet met hen besproken wordt. Minister van Arbeid Olivier Dussopp Hij had vaag gewezen op de mogelijkheid van een aanscherping, maar in het geval van werkloosheid hieronder” 5% »Over welk niveau kunnen we praten? volledige werkgelegenheid. Vakbonden en gekozen functionarissen naakten Ze spraken hun woede uit.

“Onaanvaardbaar”

“Kerstman Trash 2”tweette de communistische leider Fabian Russel Met een link naar het artikel Globalisme die informatie vrijgeeft. “Fijne kerst voor iedereen!!! Behalve de leden van de regering die dit jaar een geweldig cadeau voor de Fransen hebben voorbereid: de verkorting van de duur van de werkloosheidsuitkering met 40%”, Alma Dufour, plaatsvervangend LFI, was woedend.

Net als zij hekelde milieuactiviste Sandra Regol het ontwerpdecreet: “Raak de zwaksten aan en kies voor de democratische stemmen… methode, mantra. Klimaat, werkloosheid, pensioenen… In januari zullen we, op oproep van de jeugdbewegingen, voor onze rechten opkomen.” Zijn bericht echoot een bericht Laurens Berger, CFDT, dat betreurt “Ultiem verraad” Van de overheid die zich niet ontwikkelde Deze kwestie is in overleg met de sociale partners..

“Het is de boemanregering!” De eerste hervorming van de werkloosheidsverzekering heeft de uitkeringen al met gemiddeld 16% (en zelfs 50%) verlaagd. Nu 40% korting op de vergoedingstermijn! »,,Hij was ook boos op het hoofd van de Socialistische Partij Olivier Fauré. “Het is gewoon beschamend en oneerlijk.” voegde het socialistische parlementslid Roger Vicot toe.

“Om dit kwaadwillig te doen op 23 december bewijst dat ze geen zuiver geweten hebben,” Garantie ook de wetenschapper Jean-François Foccart, geconfedereerd secretaris van CFE-CGC. “Het kabinet gaat wat meer zitten in gezamenlijk werken. Dit is onaanvaardbaar.” hij voegde toe Dennis Grafoil, Dossier van CGT.

READ  Telefoonfraude: Bank of France waarschuwt - Econostrum.info

Verkorting van de compensatieperiode in februari 2023

De tekst biedt niet alleen verrassingen. Het prevoeert ook – zoals ik de regering heb aangekondigd bij de presentatie van de réforme in november – een basis van 25% van de periode van schadevergoeding voor al onze eisers van het aanbod van de werkgever van droits tot de assurance chômage in een deel van het 1e jaar. .

Voor werkzoekenden die hun compensatietermijn in februari zien verkorten, voorziet het document, zoals aangekondigd, “ Einde rechten bijlage » Bij een verslechtering van de arbeidsmarkt, als de werkloosheid in de loop van het kwartaal meer dan 9% bedraagt ​​of met 0,8 punt of meer stijgt.

De tekst benadrukt ook dat sommige bevolkingsgroepen worden uitgesloten van de hervorming, zoals Intermitterende scènesOf vissers of havenarbeiders.

Betreft “ Mallus-beloning Wat betreft de bijdrage van de collectieve werkloosheidsverzekering aan zeven sectoren van grootverbruikers van precaire contracten (logies en restaurants, transport, enz.), loopt de tekst tot 31 augustus 2023, waarbij de eerste wijziging ingaat op 1 september 2022.

En het stelt een tweede periode vast van 1 september 2023 tot 31 augustus 2024, door bedrijven terug te halen die zwaar zijn getroffen door de gezondheidscrisis en die zijn uitgesloten.

Het ontwerpdecreet met twaalf artikelen is toegezonden aan de leden van het Nationaal Comité voor collectieve onderhandelingen, werkgelegenheid en beroepsopleiding (CNNCEFP), wier advies een adviserend karakter heeft. Op 10 januari nemen ze de transcriptie in overweging. De ordonnantie loopt af op 31 december 2023, waarbij de sociale partners op 1 januari 2024 moeten onderhandelen over nieuwe regels.

READ  Snelle tips voor het vinden van een baan als monteur in Lelystad

Zie ook op Huffpost: