Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ryanair staking in België

cabinepersoneel Ryanair werken in België zal in de buurt staken Het nieuwe jaar Vakbonden kondigden vrijdag aan om te eisen dat de rechten van werknemers worden gerespecteerd door de Ierse luchtvaartmaatschappij. De bijna 450 stewardessen en stewardessen van de lagekostenmaatschappij zijn opgeroepen om op 30 en 31 december, 1 januari en 7 en 8 januari te stoppen met werken, zo maakten de Franstalige christelijke vakbonden CNE en het Vlaamse ACV Puls bekend.

De sociale beweging moet leiden tot veel annuleringen van vluchten. Didier Lippi, permanent secretaris van de Nationale Energiecommissie, waarschuwde in een telefoongesprek met Agence France-Presse dat de 15 in België gestationeerde Ryanair-vliegtuigen niet zullen vliegen. Naar schatting zal ongeveer de helft van het verkeer van het Belgische bedrijf worden afgesloten en de andere helft zal worden geleverd door vliegtuigen die in het buitenland zijn gestationeerd. De beweging maakt deel uit van een langdurige patstelling tussen de Belgische vakbonden en het management. Verschillende bewegingen hebben de Jets dit jaar al aan de grond gehouden.

We willen dat Ryanair de Belgische wet respecteert.

“We willen dat Ryanair de Belgische wet respecteert en stopt met het agressieve en haatdragende beleid jegens zijn werknemers”, vat Lippi samen, die ook de Belgische staat vraagt ​​om het bedrijf te vervolgen.

Vakbonden betreuren met name de onwettige druk die op werknemers is uitgeoefend om hen aan te moedigen om volgens schema te gaan werken op andere overzeese bases, met name in Dublin, waar het bedrijf geen mankracht heeft.

Ze beschuldigen Ryanair er ook van dat het zijn werknemers niet correct aangeeft over de sociale zekerheid en soms lonen betaalt die onder het wettelijk minimum liggen.

READ  Het aantal werkzoekenden bleef stabiel in het derde kwartaal