Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat u moet weten over de sms-uitzettingszwendel, die deze zomer in opkomst is?

Gwladys Laffitte, onder redactie van Gauthier Delomez

Sms-scams zijn de laatste tijd in opkomst. Er zijn deze zomer al meer dan 200.000 kwaadaardige sms-berichten verzonden, waarin mensen worden uitgenodigd om op een link te klikken om een ​​neppakket in te wisselen. Europe 1 evalueert deze bekende fraudemethode.

Oplichters nemen niet vakantie. Het onthulde ook dat sms-scams zich blijven verspreiden in Frankrijk en elders Nomirama. De zwendel is niet nieuw, maar er zijn momenteel meer dan 200.000 kwaadaardige sms-berichten. In feite wordt dit een phishing-poging genoemd, wat phishing betekent. Europe 1 vertelt je alles over deze methode.

Tot nu toe zijn er deze zomer 200.000 berichten verzonden

Er wordt een sms naar uw mobiele telefoon gestuurd waarin u wordt uitgenodigd om de ontvangst van het pakket te verifiëren door op een link te klikken. De site vraagt ​​u dan echter om malware te downloaden die uw persoonlijke gegevens opzuigt. De zwendel is niet nieuw, maar ging deze zomer viraal. Er zijn al 200.000 berichten verzonden, dus we moeten voorzichtig zijn.

Achter deze zwendel gaat een groep Chinese hackers schuil volgens Sekoia, een dochteronderneming van cyberbeveiliging. Frankrijk wordt getroffen, maar minder dan andere landen zoals Japan, Zuid-Korea of ​​zelfs Duitsland. Als dit u overkomt, klik dan niet op de link totdat u het risico loopt uw ​​contacten en berichten vol te zien.

READ  Stellantis verlaat de machtige vereniging van Europese autofabrikanten