Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk, die een rechtszaak aanspande om het overnamebod in te trekken, heeft Twitter officieel beschuldigd van fraude

Zijn klacht beschrijft de “vervormde voorstellingen” van het sociale netwerk als “zonden”. gevolgd door hemzelf Twitter Om de mislukte overname weer te geven, Elon Musk Donderdagavond diende ze voor de Delaware Business Court 165 pagina’s aan argumenten in in haar klacht tegen Bluebird. Twitter wordt beschuldigd van oplichting van het aantal geldrekeningen op het sociale netwerk.

De advocaten van de miljardair beschuldigen het bedrijf van “het verbergen van de waarheid” over het aantal dagelijks gegenereerde gebruikers van 238 miljoen. Volgens hen zijn het er zo’n 65 miljoen minder en worden de “meeste advertenties” alleen uitgezonden naar “minder dan 16 miljoen gebruikers, wat een fractie is” van wat Twitter beweert.

Verstoppertje spel”

De klacht beweert ten slotte dat “Twitter verwoed de verspreiding van informatie blokkeerde in een wanhopige poging om te voorkomen dat (Elon Musk) de fraude zou detecteren”, waardoor een “verstoppertje”-spel ontstond om de koper zo lang mogelijk te blokkeren. de waarheid”.

Twitter antwoordt dat de zakenman de onderhandelingen haastte en dat de overeenkomst nooit de nepaccounts noemde, en de advocaten van het sociale netwerk hekelde “een poging om te ontsnappen aan een contract dat Musk niet langer interessant vindt sinds de daling van de aandelenmarkt”.

Vier maanden van wendingen

Deze klacht Na een andere ontwikkeling In het geval dat Twitter en de Tesla-baas tegenwerkt sinds die laatste het in zijn hoofd had om het te kopen, afgelopen april. Na het ondertekenen van een uitkoopovereenkomst voor $ 54,20 per aandeel, annuleerde Musk de deal eenzijdig en beweerde dat het in San Francisco gevestigde bedrijf loog over de verhouding tussen geautomatiseerde rekeningen en Spam op zijn platform.

READ  Minder nieuwe werkloze registranten, Biden verdedigt zijn investeringen

Half juli daagde Twitter Elon Musk voor het Delaware Chancery Court, een rechtbank die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht, om hem te dwingen zijn toezegging aan de overname van $ 44 miljard na te komen. proces Die is gepland om te openen op 17 oktober. Twee weken later kreeg ’s werelds rijkste man een tegenaanval met een ‘geheime’ klacht.

confrontatie Laat Twitter niet ongeschonden. Tussen de algemene inzinking van de aandelenmarkt in de afgelopen maanden, de dalende advertentie-inkomsten op sociale media die verband houden met de economische situatie en de algemene kritiek van Elon Musk, stortte het aandeel op 11 juli in tot ongeveer $ 32. Het was vrijdag $ 41,97 waard, een stijging van 2,20%.