Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Levensverzekering: kunt u worden gestopt met het opnemen van uw geld?

(Afbeelding tegoed: © Andrii Yalanskyi - stock.adobe.com)

(Afbeelding tegoed: © Andrii Yalanskyi – stock.adobe.com)

Geconfronteerd met 2% van Livret A, verbleken de eurolevensverzekeringsfondsen in vergelijking. Om te voorkomen dat spaarders hun vermogen verkopen, is het mogelijk om aflossingen te blokkeren. Maar in ieder geval?

door MoneyVox,

In 2021 gemiddelde opbrengst Euro geld uit levensverzekeringscontracten Het was slechts 1,28%. Hoewel de rente van Livret A sinds 1 augustus net is geherwaardeerd tot 2% netto, kunnen spaarders bemiddelen in het voordeel van deze meer liquide en gratis belegging. Sommigen maken zich zorgen over de effecten van Wet 2 van Sabine, die het mogelijk maakt om dergelijke processen te voorkomen of uit te stellen. Als er massale opnames plaatsvinden, kunnen verzekeringsmaatschappijen dan echt voorkomen dat sommige klanten hun geld terugkrijgen?

Sabine Law 2 staat toe dat terugbetalingen van levensverzekeringen worden verboden

Sabine Law 2, aangenomen in 2016, haalde de krantenkoppen in de financiële sector. Vooral artikel 21bis wekte bezorgdheid bij Afer, een spaardersvereniging, die toen sprak van een “maatschappelijk onverantwoorde” en “juridisch twijfelachtige” maatregel. Deze bepaling is bedoeld om verzekeraars in staat te stellen terugbetalingen of betalingen op levensverzekeringscontracten te beperken, op te schorten of uit te stellen. Om deze hefboom te activeren, wordt echter een garantie gegeven: het Sapin 2-verbod kan alleen in uitzonderlijke omstandigheden worden gebruikt, in navolging van de economische crisis van 2008.

Volgens veel financiële experts is de angst om artikel 21bis van de Sabijnse wet 2 te gebruiken momenteel ongegrond. Stellan Cohen, President van Altaprofits legt uit: “Natuurlijk zijn er nul risico’s. In het geval van een uitzonderlijke situatie, HCSF [Haut conseil de stabilité financière, NDLR] U krijgt de mogelijkheid om bepaalde maatregelen op te leggen. Maar op dit moment bevinden we ons niet in een gevaarlijke positie voor de stabiliteit van het financiële systeem, wat verklaart waarom HCSF Sapin 2 heeft geactiveerd. Bovendien kan deze maatregel slechts tijdelijk zijn en worden beslist voor een periode van 3 maanden, eenmaal hernieuwbaar, d.w.z. in totaal van maximaal 6 opeenvolgende maanden inhouding.

READ  Pfizer is begonnen met menselijke proeven met zijn messenger RNA-influenzavaccin

Lees ook: Levensverzekering: 6 belangrijke informatie om naar te kijken op uw jaaroverzicht

Levensverzekeringscontracten zijn (tot nu toe) niet beïnvloed door massale opnames

Momenteel zien bedrijven geen enorme terugbetalingsverzoeken in levensverzekeringscontracten. Integendeel, de totale pool is positief, wat betekent dat spaarders meer geld in hun contracten steken dan zij. Philippe Crevel, directeur van Cercle de l’Epargne, bevestigt deze trend: “Op dit moment is er geen begin te riskeren. We zien geen grote uitstroom.”

Allereerst is het vermeldenswaard dat de verandering in het tarief van Livret A zeer recent is en op 1 augustus is gestegen tot slechts 2%. Maar bovenal heeft het 1,28% rendement van levensverzekeringscontracten in 2021 alleen betrekking op het belegde vermogen in eurofondsen, deze fondsen met gegarandeerd kapitaal. Levensverzekeringen hebben nog een ander aspect, de rekeneenheden, die niet gegarandeerd zijn, maar die hoop kunnen bieden op een betere winstgevendheid. Bijna 40% van de betalingen die sinds het begin van 2022 zijn gedaan, gaat nu naar dit type investeringsvehikel, dat grotendeels wordt begunstigd door meerdere stimulansen van verzekeringsmaatschappijen.

Wat is het rendement van eurogeld in 2022?

De rendementen op het eurogeld zijn pas later bekend, dat wil zeggen in de eerste maanden van 2023 voor de in 2022 uitgekeerde bonus. We mogen echter geen geweldige prestaties verwachten, maar eerder een verdere daling van de rente die aan spaarders wordt uitgegeven. Volgens Stellan Cohen kan het rendement dalen tot 0,6 of zelfs 0,5%… tenzij de verzekeringsmaatschappijen besluiten hun geldreserve aan te wenden. In feite zetten bedrijven elk jaar een deel van hun winst opzij om deze later aan hun klanten te kunnen uitkeren, waardoor de beloning van hun contracten wordt vergemakkelijkt. Zo kan de PPB, die bedoeld is voor winstdeling, bepaalde verzekeraars toestaan ​​om gedurende twee jaar een rendement tot 2% te bieden.

READ  Volkswagen kondigt ID.Buzz aan, de 100% elektrische multifunctionele Kombi