Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beurs: volg aandelen in Parijs en Europa – 08/05/2022 om 09:06

(Afbeelding tegoed: Adobe Stock -)

(Afbeelding tegoed: Adobe Stock -)

5 aug. (Reuters) – Aandelen om te kijken op vrijdag in Parijs en in heel Europa, aangezien de futures wijzen op een iets hogere opening:

* Het Franse energiebedrijf EDF EDF.PA overweegt de verkoop van zijn Italiaanse dochteronderneming EDISON EDNn.MI, die tot zes miljard euro waard zou kunnen zijn, meldde het Italiaanse dagblad Milano Finanza vrijdag, daarbij verwijzend naar financiële bronnen.

EDF overweegt Edison-pers te verkopen

* WPP WPP.L, premier groupe publicitaire au monde, a revu à la hausse ses perspectieven de ventes nettes pour l’ensemble de l’année, prevoyant des dépenses soutenues de la part de ses clients dans de nombreux secteurs aux Etats- in Europa .

* ALLIANZ ALVG.DE rapporteerde een groter dan verwachte daling van de nettowinst in het tweede kwartaal als gevolg van marktvolatiliteit, maar de verzekeringsmaatschappij bevestigde haar bedrijfswinstdoelstelling voor het hele jaar.

* Credit Suisse CSGN.S – Kredietbeoordelaar Fitch heeft de langetermijnrating van Credit Suisse met één stap verlaagd naar ‘BBB’ met een negatief vooruitzicht.

* PIRELLI PIRC.MI rapporteerde een beter dan verwachte bedrijfswinst in het tweede kwartaal en verhoogde zijn omzetdoelstelling voor het volledige jaar.

* LONDENSE AANDELENBEURS LSEG.L rapporteerde een hoger dan analisten aangepast bruto- en kernresultaat en de lancering van een aandeleninkoopprogramma van £ 750 miljoen (€ 891 miljoen).

* BPER BANCA EMMI.MI rapporteerde een nettowinst die in het eerste halfjaar met 176% steeg, dankzij een positieve boekhoudkundige impact van €1,2 miljard in verband met de overname van de in moeilijkheden verkerende bank BANCA CARIGE CRGI.MI.

* DEUTSCHE POST DPWGn.DE rapporteerde vrijdag een groei met dubbele cijfers van de kwartaalomzet en winst en bevestigde zijn vooruitzichten voor 2022, met name dankzij sterke resultaten van de vrachtactiviteiten.

READ  De smalste wolkenkrabber ter wereld is geopend in New York

* BPOST BPOST.BR rapporteerde donderdag een lagere kwartaalwinst, maar hoger dan de prognose van februari.

* EURAZEO EURA.PA heeft aangekondigd dat het in het kapitaal is gestapt van de Franse veterinaire zorggroep Sevetys, een investering die een bedrag van ongeveer € 250 miljoen zou vertegenwoordigen.

* ATLANTIA ATL.MI heeft zijn prognose voor 2022 verhoogd en kondigde het vertrek van kapitein Carlo Bertazzo aan tegen het einde van het jaar, wanneer de groep wordt geschrapt als onderdeel van een overnamebod door de familie Benetton en Blackstone BX.N.

* ROTHSCHILD & CO ROTH.PA kondigde donderdag een daling van 28% aan in het netto-inkomensaandeel van de groep in de eerste helft, tot € 249 miljoen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

* ELIOR ELIOR.PA – Citigroup hervat de monitoring op “neutraal” met een koersdoel van 3,3 euro.

(Door Valentin Baldassari en Letitia Volga, Bewerkt door Jean-Michel Bello)