Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Uw pakket is verzonden”: wat is deze steeds meer wijdverbreide fraude?

Een groep Chinese hackers genaamd Roaming Mantis lanceerde enkele weken geleden een sms-phishing-campagne in Frankrijk. In feite sturen ze een bericht naar hun slachtoffers en beweren ze een pakket op te halen om hun persoonlijke gegevens te stelen.

In totaal zijn volgens het Franse cyberbeveiligingsbedrijf bijna 70.000 Android-toestellen in Frankrijk besmet door deze groep Chinese hackers. Sequoia. In feite sturen hackers, bekend als Roaming Mantis, een bestand kort bericht Het gebruik van een frauduleuze link vergezeld van een hoax-bericht (“Uw pakket is verzonden. Controleer en ontvang het”) om de aandacht van uw doelgroep te trekken.

Zodra de doelpersoon op de link klikt, krijgt hij een update van zijn internetbrowser te zien om de installatie van een malware genaamd MoqHao mogelijk te maken, die tot doel heeft al uw persoonlijke gegevens te verzamelen. Houd er echter rekening mee dat deze valstrik van Chinese hackers alleen in Frankrijk werkt en niet buiten onze grenzen.

We denken dat ze financieel gemotiveerd zijn. De groep steelt enorm veel data van individuen, maar het uiteindelijke voordeel weten we nog niet. Het doorverkopen van de gegevens kan een eerste stap zijn voor een andere, complexere stap”, legt Quentin Borg uit, een cybersecurity-ingenieur bij Sekoia.

Roaming Mantis werd begin 2017 gesignaleerd, te beginnen met phishing-campagnes in Zuid-Koreadan naar Japan Sinds vorig jaar in Europa. Het merendeel van de gegevens die uit de gevangenen werden gehaald, waren bankgegevens, wat zeer waardevolle persoonlijke informatie is.

READ  Al teruggeroepen voor de nieuwe Mercedes C-Klasse