Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat te onthouden vanaf maandag 5 juni

Wat te onthouden vanaf maandag 5 juni

Kiev heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Oost-Oekraïne.

Verhevigde aanvallen op de grens tussen Rusland en Oekraïne. Kiev bevestigde op maandag 5 juni de leiding “aanstootgevende acties” in bepaalde delen van de voorkant. Moskou beweert op zijn beurt aanvallen op vijf sectoren van het front sinds zondag te hebben afgeslagen. “In zuidelijke richting van de regio Donetsk”, gelegen in het oosten van het land. Franceinfo evalueert wat te onthouden van deze dag.

Kiev bevestigt “de uitvoering van offensieve acties”

Kiev bevestigde te dirigeren “aanstootgevende acties” in bepaalde delen van de voorkant. Zo kondigden de Oekraïense autoriteiten winsten aan in de buurt van de verwoeste stad Bakhmut in het oosten van het land, terwijl ze de omvang van deze aanvallen bagatelliseerden. “De Bakhmut-sector is nog steeds het epicentrum van de gevechten. We rukken daar over een vrij breed front op. We boeken succes.”Dat zei de vice-minister van Defensie van Oekraïne, Hanna Malyar, op Telegram. Zoals ik al zei, zonder verdere details, “kleine gevechten” In het zuiden, waar de Russische strijdkrachten zich bevinden “ter verdediging”.

In zijn traditionele avondboodschap bedankte de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn troepen voor de terreinwinst die ze claimen en, ironisch genoeg, voor de reactie van Moskou. “We zien hoe Rusland hysterisch reageert op alle vooruitgang die we boeken in deze sector, op alle posities die we innemen. De vijand weet dat Oekraïne zal winnen.”Zei Volodymyr Zelensky in een videoboodschap.

Moskou beweert verschillende aanvallen te hebben afgeslagen

Aan Russische zijde beweerde het ministerie van Defensie dat het sinds zondagochtend aanvallen op vijf sectoren van het front had afgeslagen. “In zuidelijke richting van de regio Donetsk”, gelegen in het oosten van het land. Hij beweerde ook dat Russische soldaten grote verliezen hadden toegebracht aan Oekraïense troepen aan de rand van de plaats Neskochny, in de regio Donetsk, en Novodarivka, op de grens tussen dezelfde regio en ten zuiden van Zaporizhye.

READ  Een toerist is ernstig verbrand in een hotelbuffet

Vals bericht van Vladimir Poetin na de hack

“Oekraïense troepen investeerden, met toestemming en steun van Washington, in de regio’s Koersk, Belgorod en Bryansk.” Luisteraars van Russische lokale radio- en televisiezenders konden de komende maandag horen van A.S Stem als Vladimir Poetin. Deze laatste leden dus een moment van consternatie, toen hun programma’s werden onderbroken door deze valse boodschap, die aankondigde dat Rusland op sommige plaatsen was binnengevallen, en een stille evacuatie eiste. De frasering en het ritme zijn vergelijkbaar met die van het hoofd van het Kremlin. Het was eigenlijk een doorbraak, met de meer dan levensgrote stem van een Russische president.

Wagner neemt een officier gevangen

De leider van de paramilitaire organisatie Wagner beweerde een Russische officier te hebben gevangengenomen wiens eenheid zijn mannen zou hebben aangevallen. Op 17 mei mannen van het ministerie [russe] de la Défense werd gezien terwijl hij de wegen groef achter de posities van Wagner’s eenheden”, schreef Yevgeny Prigozhny in een rapport gericht aan het ministerie van Defensie. De chef van Wagner heeft ook een video vrijgegeven van het verhoor van een gevangengenomen Russische officier. In deze opname geeft de man toe dat hij Wagner “aanviel”, eraan toevoegend dat hij handelde “in een staat van dronkenschap, geleid door persoonlijke vijandigheid”.