Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paus Franciscus is voor controle teruggekeerd naar het ziekenhuis

De 86-jarige Argentijnse paus werd eind maart opgenomen in het Gemelli-ziekenhuis in Rome, een instelling waar hij eerder was opgenomen.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

de paus FranciscusItaliaanse media meldden dat de 86-jarige op dinsdagochtend 6 juni medisch is onderzocht in het Gemelli-ziekenhuis in Rome. De Argentijnse paus arriveerde om 10.40 uur in deze instelling omdat hij volgens de agentschappen Ansa en AGI eind maart al drie dagen was behandeld voor een luchtweginfectie. ANSA meldde dat hij rond 11.20 uur vertrok om St. Martha’s residentie in het Vaticaan te bereiken, waar hij woont. AFP nam contact op en noch het Vaticaan, noch het ziekenhuis bevestigde deze informatie.

In maart kondigde het Vaticaan aan dat de paus naar het ziekenhuis zou gaan voor een hartaanval geplande examens, voordat hij toegaf dat hij moeite had met ademhalen en leed aan een infectie waarvoor een antibioticabehandeling nodig was. Paus Franciscus zei twee weken geleden in een interview met de Spaanstalige televisie Telemundo dat dit “Longontsteking“uitgerust”op tijd.”Als we nog een paar uur hadden gewacht, was het veel erger geweest.“, Hij zei.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Sommige dagen zijn pijnlijker dan andere, zoals vandaag.

paus Franciscus

Wat betreft zijn kniepijn, waardoor hij zich in een rolstoel of met een stok moest verplaatsen, zei hij dat hij voelde “Veel beter.”Sommige dagen zijn pijnlijker dan andere, zoals vandaag, maar dat hoort bij herstelHij zei.De paus, wiens gezondheid steeds kwetsbaarder lijkt, annuleerde ook zijn afspraken op 26 mei vanwege een koortsachtige toestand, waarvoor ziekenhuisopname echter niet nodig was.Hij hervatte zijn activiteiten de volgende dag.

READ  COVID-19: besmettelijk zoals Omicron, virulent zoals Delta... Deze gegevens over de XD-variant zijn niet geruststellend

De gezondheid van Jorge Bergoglio, verkozen in 2013, roept regelmatig speculaties op over de mogelijkheid van zijn troonsafstand en opvolging. Hij heeft herhaaldelijk verklaard dat hij zou overwegen af ​​te treden (net als zijn voorganger Benedictus XVIdie in december overleed) als zijn gezondheid verslechterde, maar hij beweerde onlangs dat dit niet in het nieuws was.