Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is het besturingssysteem voor de meta-metaverse?

Het pad dat naar de Metaverse leidt, zit vol valkuilen. Meta, dat zeer grote ambities heeft op dit gebied, zou de ontwikkeling van het besturingssysteem hebben stopgezet dat toekomstige augmented reality-apparaten zou hebben laten werken.

De Meta Quest (voorheen Oculus)-headset is uitgerust met een Android-besturingssysteem. Maar dit is niet genoeg voor Meta, die haar hand probeert los te maken van de belangrijkste platforms van Google en Apple. Daarom lanceerde het bedrijf in 2017 de ontwikkeling van XR OS, een nieuw besturingssysteem dat helemaal opnieuw begint, zonder enig spoor van Android.

in afwachting van ontwikkeling

Mark Zuckerberg, Facebook-oprichter en hoofd van Meta, bevestigde afgelopen juni het bestaan ​​van deze ontwikkeling, en het beste van alles, hij kondigde aan dat de lancering niet al te ver weg was. Dit besturingssysteem, inclusief de XR, combineert augmented en virtual reality en heeft 300 ingenieurs en ontwikkelaars in dienst. Maar volgens de site de informatieMeta zou besluiten om de kosten te stoppen, terwijl de groep aan de fysieke kant hun kaarten onthulde.

Afgezien van virtual reality-headsets, bereidt Meta eigenlijk twee projecten voor XR-brillen voor (Aria en Nasra), waarmee u beide voeten in de metaverse kunt plaatsen. Het bedrijf was mogelijk van plan om het met XR OS te laten draaien in plaats van Quest, wat zou kunnen gebeuren als de softwareontwikkeling wordt stopgezet.

Mita zorgde er echter voor snel te reageren nadat het artikel eerder was gepubliceerd de informatie, bewerend dat er wordt gewerkt aan het ontwerpen van een besturingssysteem dat voldoet aan de behoeften van toekomstige XR-apparaten. Er is nog steeds vooruitgang op dat vlak, volgens de communicatiedirecteur van het bedrijf voor Reality Labs, dat nog steeds mensen aanneemt.

READ  Waarom u een melding op uw mobiele telefoon kunt krijgen