Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De hardnekkige Marsrover moest stoppen met het nemen van rotsmonsters

De Mars Perseverance-rover werd gedwongen te stoppen met het verzamelen van monsters en overal werden kleine steentjes uitgenodigd.

Probe-verzameling van Mars-steenmonsters doorzettingsvermogen Mars Ik liep alleen tegen een probleem aan. NASA verklaarde dat de robot moet hebben: Stop met het verzamelen van monsters Nadat puin het cirkelvormige zicht gedeeltelijk verstopte (het onderdeel dat de herstelde stukken opslaat en de monsterbuizen doorgeeft aan de interne verwerking). De rover kwam deze anomalie tegen op 29 december, maar het missieteam besloot te wachten tot 6 januari om een ​​commando te sturen om de boor te verwijderen, de robotarm van de carrousel te scheiden en foto’s te maken om te verifiëren wat er gebeurde.

De ‘Mars Perseverance’-rover moet stoppen met het verzamelen van monsters

De haken en ogen in kwestie zouden kleine kiezelstenen zijn die uit de buis vallen bij de uitlaat van de boor, waardoor deze stukjes precies niet goed op de carrousel kunnen worden geplaatst. Opslag is voor NASA absoluut noodzakelijk om deze monsters op aarde te kunnen terugvinden.

Dit betekent in ieder geval niet het einde van de monstername. Louise Gandora, NASA/JPL Senior Sample Engineer, legde uit dat de carrousel is ontworpen om met puin te werken. En dit is niet de eerste keer dat het team het moet opruimen. Louise Jandura heeft aangegeven dat operators nu alle tijd zullen nemen die nodig is om deze stenen te verwijderen met inachtneming van de vastgestelde protocollen.

Kleine steentjes zijn overal welkom

Dit is niet de eerste keer dat de volhardingswagen in de problemen komt. De robot faalde bij zijn eerste poging tot het verzamelen van monsters en de Ingenuity-helikopter ondervond een probleem tijdens zijn zesde vlucht. Ondertussen illustreert het allemaal perfect de uitdagingen van dit soort taken – zelfs een schijnbaar eenvoudige taak zoals het verzamelen en opslaan van monsters kan problematisch zijn. En met Mars zo ver weg van onze blauwe planeet, zijn oplossingen nooit gemakkelijk of zeker.