Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is deze mysterieuze draadvormige structuur die aan de rand van de Melkweg is ontdekt?

Wetenschappers die de Fast Radio Telescope gebruiken, hebben een nieuwe structuur ontdekt aan de rand van de Melkweg. Er zijn verschillende hypothesen naar voren gekomen om deze ontdekking te verklaren, die een eenvoudig gasfilament of een nieuwe arm van onze melkweg zou kunnen zijn.

Zal de Melkweg anders zijn dan de voorstellingen die we erover kennen? Een team van onderzoekers van de Nanjing University in China ontdekte dankzij de krachtige radioscoop Bolvormige opening van 500 meter (Fast for Een bolvormig gat is vijfhonderd meter lang radio- telescoop), wat een draadvormige structuur is die zich uitstrekt tot een gebied ver van het centrum van heelal, op 71.754 lichtjaren. studie, Geplaatst in Prepress 5 augustus, over deze ontdekking, wat leidt tot twee hypothesen die het bestaan ​​van dit mysterie kunnen verklaren wolken : enorme strengen van Gas In een buurt heel dicht bij de Melkweg of een galactische spiraalarm die tot op de dag van vandaag onontdekt is gebleven.

enorme puzzel

De oorsprong van deze draad genaamd katel (of “Quenouille” in het Frans), dus het moet nog gespecificeerd worden. maar de Astronomie wetenschappers Ze ontwikkelden twee hypothesen die het bestaan ​​van deze gaswolk zouden kunnen verklaren, die bij toeval werd ontdekt terwijl wetenschappers het opmerkten Cygnus X-radiobron., In de sterrenbeeld zwaan; Ten eerste zou de Cattail een groot moleculair filament kunnen zijn, samengesteld uit gassen zoals waterstof, ongeveer 5 kiloparsec lang. Het zal dan een van de meest imposante moleculaire wolken vormen die in de buurt te zien zijn Melkweg. Op vergelijkende schaal is 5 kpc gelijk aan 16307,8 lichtjaar. Een lichtjaar is gelijk aan 9,460 miljard km, en we hebben zonnestelsel Het beslaat slechts 20 miljard km.

READ  Wetenschappelijk nieuws in kleine doses

Chinese astronomen keken naar de snelheid van de draad, en hun studie laat zien hoe snel deze beweegt, bij a Snelheid Hij schommelt tussen de 160 en 140 kilometer per seconde. De structuur bevindt zich achter een arm die zich uitstrekt van Het centrum van de MelkwegHet heet Écu-Croix. Zijn nabijheid en snelheid deden onderzoekers lange tijd twijfelen: is het dwergstelsel onzichtbaar gebleven? Door aanvullende waarnemingen te doen, zal de op één na meest waarschijnlijke theorie die van een nieuwe arm van onze melkweg zijn, die door gebrek aan energie niet door radiotelescopen en andere instrumenten kon worden gedetecteerd. Als deze hypothese wordt bevestigd, betekent dit dat deze nieuwe “tak” van de Melkweg zich in het buitenste deel van de melkweg zal bevinden, in het Engels genoemd Extreem buitenste melkwegstelsel. Deze mogelijkheid bleek interessant voor wetenschappers, de sectoren die het verst van de centra van sterrenstelsels verwijderd zijn, zijn echte kinderdagverblijven van jonge mensen. sterren.

snelle ondersteuning

Het gebruik van een snelle radiotelescoop was essentieel bij deze ontdekking. Ondanks de eerste waarnemingen werd aangekondigd dat het apparaat, dat in de Chinese provincie Guizhou werd geïnstalleerd, in 2020 operationeel zal zijn Het dateert uit 2016. Het vormt een koepel met een diameter van 500 meter zoals: van feu AreciboSnel, 4.500 metalen platen die verschillende signalen opvangen golflengtenVariërend van 70 MHz tot 3 GHz. Dankzij zijn nauwkeurigheid is vooral de radiotelescoop een nietje geworden in de zoektocht naar pulsars: in mei 2021 ontdekte hij er 201.

Snelle resolutie zou deze late ontdekking van de arm van de Melkweg kunnen verklaren, aangezien andere oude radiotelescopen geen element konden detecteren diffuus of verborgen door iemand anders. Er is echter geen twijfel over mogelijk astrofysici Vanaf de Universiteit van Nanjing moeten ze hun ogen en zoals SNEL naar Cattell draaien om het mysterie van deze vreemde gasvormige structuur op te lossen.

READ  Adviescommissie: de External Communication Bubble stijgt naar 10 en Horeca heropent haar balkons op 8 mei

jij houdt van Lidwoord en de populair wetenschappelijk werk Wie zijn onze journalisten? Steun ons vandaag nog door lid te worden van onze Patreon-abonnementen!

Er zijn twee abonnementsformaten beschikbaar met de volgende voordelen:

  • « Futura is advertentievrij »: Profiteer van gegarandeerde toegang zonder reclame op de hele site voor € 3,29 per maand (+ btw).
  • « Deel in het leven van Futura »: Neem naast reclamevrije toegang deel aan ons onafhankelijke medialeven (stemmen, nieuwe inhoud, polls, enz.) voor € 6,29 per maand (+ btw).

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?