Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs bemoeilijkt griepvaccinatie

Het VK kampt al weken met een ongekend tekort aan vrachtwagenchauffeurs, als gevolg van de uittocht van Europeanen, tussen de Brexit en de pandemie van het coronavirus.

Vertragingen bij leveringen als gevolg van een tekort aan vrachtwagenchauffeurs in verband met het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, hebben invloed op de Britse griepvaccinatiecampagne, te midden van de angst voor een ernstige griepuitbraak deze winter.

Vaccinatiedata moesten worden uitgesteld nadat Seqirus Group, de grootste leverancier van griepvaccins in het VK, vertragingen in de levering van maximaal twee weken aan Engeland en Wales had aangekondigd.Onverwachte problemen in verband met vertraging in vrachtvervoer over land».

Het VK kampt al weken met een ongekend tekort aan vrachtwagenchauffeurs, als gevolg van de uittocht van Europeanen, tussen de Brexit en de pandemie van het coronavirus. Dit tekort aan chauffeurs zorgde al voor problemen met de bevoorrading van supermarkten, fastfoodketens en zelfs bars, terwijl de GGD werd getroffen door een tekort aan reageerbuisjes waardoor bloedonderzoek werd geannuleerd.

35 miljoen mensen het doelwit van de vaccinatiecampagne

«Dit lijkt te worden veroorzaakt door soortgelijke problemen met betrekking tot de scheepvaartcapaciteit en het transport is zeer zorgwekkend, en we moeten ons afvragen wat de regering precies doet om dit probleem dringend aan te pakken.Richard Vautry van de British Medical Association zei: De leveringsvertragingen worden erger, omdat de overheid deze winter een recordaantal mensen wil vaccineren tegen de griep. De vaccinatiecampagne, die in september van start gaat, richt zich op meer dan 35 miljoen mensen, waaronder 50-plussers en basisschool- en middelbare scholieren.

READ  Het Longuet-Villani-rapport: waarom waterstof geen wonderoplossing is

Gezondheidsautoriteiten vrezen deze winter een sterke grieppandemie, nadat de vervuilingsniveaus vorig jaar zijn gedaald als gevolg van opsluiting. “We weten dus dat wanneer de griepprevalentie in het voorgaande jaar laag was, we het volgende jaar vaak hoge infectiepercentages hebben, dus het is zeer waarschijnlijk dat we dit jaar veel meer griepgevallen zullen hebben.Professor Anthony Harnden, plaatsvervangend voorzitter van het wetenschappelijk comité dat toezicht houdt op vaccinatiecampagnes, JCVI, vertelde zaterdag aan de BBC.

«Daarom is het zo belangrijk om de griepprik te krijgen en het is zo belangrijk om het zo snel mogelijk gedaan te krijgen.». De heer Harnden oordeelde over deze vertragingen.”zorgen maken“Hopelijk”Binnenkort correctie».