Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Nu is het het psychologische contract dat de professionele relatie doordringt”

platform. Ik begin weer aan het werk, en het is nu al duidelijk dat voor de pandemie als gevolg van Covid-19 niets meer hetzelfde zal zijn. Een observatie is dat het ‘psychologische contract’ de nieuwe motor is geworden voor relaties op het werk.

Het is niet de grote avond die is aangekondigd voor “The Next World”, maar er is een wereldverschuiving in actie aan de gang. De kwestie van werken op afstand is de focus van deze ontwikkeling, maar het zou een vergissing zijn om alleen dat te zien en te bedenken dat er alleen organisatorische problemen zijn om op te lossen. Het is een vergissing om te denken dat zodra de nieuwe schema’s zijn vastgesteld, de goedgekeurde alternatieven, de geleverde uitrusting en de terugkeer naar het werk vlot zullen verlopen.

Lees ook Bedrijven willen een hybride werkorganisatie creëren

Natuurlijk is het belangrijk om deze vragen heel snel te beantwoorden, maar als de antwoorden van de juridische kant nodig zijn, zullen ze niet lang genoeg zijn. waarom ? Aangezien werknemers zijn veranderd, en grondig veranderd, en als een van hun eerste verwachtingen inderdaad is om hun privé- en professionele leven beter te combineren, mag dat hun ware ambitie niet verbergen: anders werken.

Dit “anders” is een echte paradigmaverschuiving, die al jaren in de pijplijn zit, maar die al aan het begin van het nieuwe schooljaar is verschenen, met de hervatting van de activiteit die we willen voortzetten.

Geplaatst door Denis Rousseau

Wat zijn de manifestaties? Afwijzing van management door controle, verlangen naar autonomie in de persoonlijke organisatie, verwachting van professionele ontwikkeling, verlangen naar zelfverwezenlijking. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers graag gebruik maken van wat ze geleerd hebben tijdens maandenlang gedwongen werken op afstand, en dat ze, op basis van de kracht van dat leren, zich beter in staat voelen om een ​​dialoog aan te gaan met hun management.

READ  Hoe Bretonse ziekenhuizen degenen opvangt die om medische redenen zijn geëvacueerd

Le contrat de travail ne suffit plus, dans le sens oùil ne peut apporter de réponses à ces changesments, ce qui laisse beaucoup de directeurs des ressources humaines (DRH) ou de managers désemparés, s’comprenils ne quiest pa ‘ n quiest pa ‘.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Bedrijven confronteren hun gefrustreerde medewerkers: ‘Ik vind het moeilijk om elke dag zin te vinden in mijn werk’

Ze moeten er rekening mee houden dat het psychologisch contract nu prevaleert in de professionele relatie. Wat is een psychologisch contract en wat levert het op?

Dit concept werd in de jaren zestig benadrukt door onderzoekers die naar de werkrelatie keken, maar het was Dennis Russo, een professor aan de Carnegie Mellon University (Pennsylvania), die het definieerde, analyseerde en publiceerde. zijn artikel” Psychologische en impliciete contracten in organisaties » Gepubliceerd in 1989, een echte revolutie in het begrip van de werkrelatie.

Je hebt 49,76% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.