Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nee, Cochin Hospital heeft de deadline voor verplichte vaccinatie van zorgverleners niet uitgesteld

Een “kleine overwinning” in trompe-l’oeil, dat is gewoon een simpele toepassing van de wet. Surfer We bevestigen in een bericht Deze vrijdag op Twitter geplaatst
ziekenhuis Cochin, in
ParijsDeadline vertraagd [de
l’obligation vaccinale des soignants contre le Covid-19] Van 15 september tot 15 oktober. “

In de vraag, de vaccinatiegraad van de agenten, stelt ze: “40% van het personeel was niet gevaccineerd, en ineens realiseerden ze zich dat als ze al deze mensen moesten schorsen, ze niet genoeg mensen zouden hebben om het ziekenhuis.”

De vertraging die de internetgebruiker dus als een ‘kleine overwinning’ beschouwt. Maar is dit echt zo?

van nep

Deze vertraging is niet het gevolg van een overeenkomst die alleen in dit Parijse ziekenhuis is bereikt. Het is gewoon de inhoud van de wet Gerelateerd aan gezondheidscrisisbeheer, dat daarom van toepassing is in alle ziekenhuizen in Frankrijk.

Vanaf 16 oktober moeten zorgverleners volledig ingeënt zijn tegen Covid-19 of in het bezit zijn van een medisch attest dat contra-indicaties voor vaccinatie aangeeft.

Toepassing in twee stappen

Vóór die deadline stelt de wet twee termijnen: van 7 augustus tot en met 14 september moeten zorgverleners die niet volledig zijn gevaccineerd een negatieve test, een Covid-19-herstelcertificaat of een medisch attest overleggen. Contra-indicaties voor vaccinatie tegen deze coronavirusvaccinatie, zoals: meel Website van de openbare dienst.

Van 15 september tot 15 oktober veranderen de regels: zorgverleners die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten een negatieve test indienen en bewijzen dat ze de eerste dosis van een van de vaccins hebben gekregen.

Wat gebeurt er op 15 september voor zorgverleners die niet ten minste één dosis van de Covid-19-vaccins willen ontvangen? Ze lopen een schorsing op, met vermelding van de communicatiedienst van AP-HP, waarop het Cochin-ziekenhuis vertrouwt 20 minuten.

In dit ziekenhuis kreeg “minstens 83% van alle professionals minstens een eerste dosis”

Vanaf 16 oktober worden zorgverleners die niet volledig worden gevaccineerd of die geen contra-indicaties voor vaccinatie kunnen rechtvaardigen, geschorst tot 15 november, de datum waarop de gezondheidsnoodsituatie eindigt. “Als ze niet op tijd worden ingeënt, kunnen ambtenaren of ambtenaren zonder betaling worden geschorst”, legt de overheidswebsite uit. Scheiding bij afwezigheid van een Covid-19-vaccin is echter niet mogelijk. “

READ  De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan de belasting op alcohol in Europa te verdubbelen

In het Cochin-ziekenhuis kreeg “minstens 83% van alle professionals ten minste een eerste dosis vaccinatie”, aldus de contactgegevens van de dienst. Schatting gebaseerd op aanwezigheid van deze gezondheidswerkers bij AP-HP vaccinatiecentra.

Als zorgverleners vanwege deze vaccinatieplicht worden geschorst, bestaat het risico dat de “onderbemande” diensten worden gedestabiliseerd, en een waarschuwing voor 20 minuten Aglawen Vega, secretaris-generaal van CGT Cochin. CGT-Health lanceerde ook een oproep om op 14 september te demonstreren tegen de naleving van vaccins en deze sancties, uit angst voor risico’s voor het personeel.