Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wiskundeleraar gearresteerd voor steun aan Taliban op Facebook

Een wiskundeleraar uit Nancy (Meurthe-et-Moselle) kwam deze donderdag niet terug naar school op de Claude Donneau High School.

De man werd namelijk een paar dagen voor de start van het schooljaar “uit voorzorg geschorst” door Nancy Metz Academy. In kwestie meldt een Facebook-bericht dat steun toont aan de Taliban, die half augustus de macht in Afghanistan greep Le Figaro.

“Ze hebben wil en overtuiging. Onbeperkte moed … “, merkte hij op 16 augustus op het sociale netwerk op, terwijl hij een bericht over de glorie van de nieuwe meesters van Kabul doorstuurde.

De leraar had acht jaar gewerkt in de particuliere instelling Notre-Dame de Peltre, in de buurt van Metz, waar we niets mis met hem vonden. Het onderwijs zou dit jaar beginnen op de Claude Donut Vocational High School.

een strafrechtelijk onderzoek openen

Het bericht werd op Facebook gemeld door de directeur van de universiteit. Het volgt op een reeks eerdere publicaties waarin de leraar duidelijk blijk gaf van zijn aanhankelijkheid aan de politieke islam, aldus Le Figaro.

De openbare aanklager van Nancy, François Perrin, heeft ook een strafrechtelijk onderzoek geopend om terrorisme te rechtvaardigen. Ook werd een administratief onderzoek ingesteld.

De officier van justitie herinnert zich dat hij “een disciplinaire fout kon maken zonder een strafbaar feit te kunnen omschrijven”.

En een verontschuldiging voor terrorisme, zoals de Europese Unie de Taliban als zodanig beschouwt, wordt bestraft met 100.000 euro en zeven jaar gevangenisstraf.

READ  Amber onthult een nieuw type hagedis